11. helyen zárt az Unirea

2018. Június 11.

Bár erősen törekedett rá, mégsem a játékvezető lett a főszereplő az utolsó bajnoki meccsen. Az Unirea a 11. helyen végzet. Még hátra van az idény legfontosabb meccse: szerdán megyei kupadöntő!

A bajnokság utolsó meccséhez sorakoztak fel a csapatok

A bajnokság utolsó meccséhez sorakoztak fel a csapatok

 A hét végén zajlott le a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 2017/2018-as idényének utolsó fordulója. A sarkalatos kérdések már korábban eldőltek (bajnok a Szentmártoni CSC, kiesett a szalontai és a vaskohi csapat), ám nem volt mindegy, ki hogyan búcsúzik a pontvadászattól. Az Unirea abban a szerencsés helyzetben volt, hogy hazai pályán tehette ezt meg, azt a Borsi Viitorult fogadva, melytől az őszi szezon zárásaként 3-0-ás vereséget szenvedett. Nem volt mindegy az eredmény, hiszen rosszabb esetben a 13. helyen is végezhettünk volna, a legtöbb, amit jelen helyzetből ki lehetett hozni, a 11. hely volt. (Csak emlékeztetőül: a téli szünetben a klubvezetés elégedetlen volt az akkori 10. hellyel.)
A szombati találkozón a küzdelmes mezőnyjáték dominált. Korán vezetést szerezhettünk volna, ha a 2. percben Gego közelről betalál az üres kapuba, ám nem jött össze. A vízszünetig még Lakatos próbálkozását jegyezhettük fel, amikor a labda a kapu fölé szállt. Mindeközben a játékvezető mindent elkövetett, hogy a meccs főszereplője legyen, kihozva a sodrából mindkét kispadot, melyek mintegy szövetségesekként bírálták döntéseit. Hogy a lelátóról mik hangzottak el, azt most sem idéznénk... A 29. percben szereztük meg a vezetést, amikor Gego szinte már a lehetetlenségig bonyolított akció végén jobb oldalról a felső léc alá vágta a labdát 1-0. Két perccel később csatárunk megismételte a meccs eleji produkcióját, ismét nem tudott az üres kapuba találni, félidőre maradt az egygólos előny.
A második félidő elején nem rajtunk múlt, hogy a borsiak nem egyenlítettek, de nem tették, ellenben az 52. percben egy tetszetős Gego - Solymosán - Gego adogatás végén utóbbi telibe lőtte a kapufát, a kipattanóra jól érkezett Sándor - 2-0. A 62. percben már sokadik érdekes döntését hozta a bíró, amikor szemet hunyt afelett, hogy az ellenfél kapusa elütötte a tizenhatoson belül Solymosánt, ám a labdával továbbrobogó Lakatos is a földre hanyatlott, ezért már megadta a büntetőt - a lényeg, hogy Foris belőtte a tizenegyest - 3-0. A bíró a második félidőben már nem tartotta fontosnak vízszünetet elrendelni, de ezen már meg sem lepődtünk, ahogyan a kedélyek is egyre nyugodtabbak lettek, részben az eredmény láttán, részben belátva, hogy ez a sípmester ezen a napon ilyen formában van. A végére még maradt egy gól: a 82. percben Sándor passzából Gego ezúttal a jobb alsó sarkot lőtte ki, mondjuk az ellenél kapusa sem volt a helyzet magaslatán - 4-0. A közönség kemény magja éltette a csapatot, örült a győzelemnek, megtapsolta a cseréket, ahogyan a lefújás után az egész gárdát.
Az Unirea összeállítása: Gábor G. (81. p. Kis) - Crisan, Jude (68. p. Kiss), Balajti, Foris, Daroczi, Tóth, Tankó (46. p. Sándor), Solymosán, Lakatos, Gego (86. p. Rácz).
A forduló további eredményei és a tabella ide kattintva tekinthető meg.
A bajnokságnak vége, de a szezon legfontosabb meccse még hátra van: szerdán 17 órától kezdődik Belényesben a Román Kupa megyei szakaszának döntője, ahol az Unirea ellenfele a Gyapjúi Dacia lesz.

További cikkek

Jelenet az előadásból (fotó: Molnár József)

Még egy görbe éjszaka

2018. Június 12.

A Móka megismétli a XXVI. Nyíló Akác Napokon bemutatott előadását.

Előadás a gyermekek elleni erőszak világnapján

2018. Június 12.

Június 5–én, a gyermekek elleni erőszak világnapján, a Lámpás Alapítvány szakemberei illetve az Érmihályfalvi 1–es számú Mezőgazdasági Főgimnázium diákjai és tanárai információs előadást szerveztek az érmihályfalvi Zelk Zoltán Gimnázium két osztályának, ahol az erőszak formáiról, kiküszöböléséről és megoldási lehetőségeiről beszéltek. Gergely Tamás tanár beszámolója.

(Illusztráció)

Vizsgáznak a nyolcadikosok

2018. Június 11.

Ma románból, szerdán matematikából, csütörtökön anyanyelvből vizsgáznak a nyolcadikosok.

Életkerék - 2018. Május

2018. Június 8.

A május folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: