A Szépkor Hajdúszoboszlón ünnepelte a Szent Márton -napot

2017. November 14.

A Szépkor Nyugdíjas Egyesület tagjai nem akasztották szegre az utazótáskákat, inkább ismét útra keltek. Boros Józseftől azt is megtudjuk, mit tapasztaltak Hajdúszoboszlón.

 

Eljött a nem is annyira várt késő ősz, az év utolsó előtti „embere”, ami az időseknek nem éppen a kedvenc évszaka, az érmihályfalvi Szépkor Nyugdíjas Egyesület tagjai azonban nem akasztották szegre az utazótáskákat, inkább ismét útra keltek, hiszen a borús, változó időjárás többségük számára nem jelenti azt, hogy eljött a téli  tespedés, az eseménytelen, rosszabbnál rosszabb tévésorozatok élvezetének ideje! Nem bizony, ugyanis várta őket a Márton-napi libafesztivál, amely ebben az évben is Hajdúszoboszlón találta őket. Mindenki kíváncsi volt az idei rendezvényre is, ám kissé csalódott, aki újdonságokat remélt, ugyanis az utcahosszúságú sátorban a tavalyi népzene együttes, és ugyanazok, a kissé már unott,  eléggé elhízott, ám bizonyára tisztességesen megfizetett táncosok próbálták szórakoztatni a tisztelt odalátogatókat. Ezt érezhették a nézők is, ugyanis többen bekapcsolódtak a táncba, és jókedvvel ropták a talpalávalót, köztük érmihályfalvi nyugdíjas is volt, aki egyáltalán  nem hozott szégyent ránk. Kerestük az újdonságokat, és hamar meg is találtuk azokat. Rengeteg árus kínálta portékáit, nagyszerű volt a bemutatójuk és a csalogató szövegük, de hamar elmúlt a vásárlókedvünk, amikor rájöttünk, hogy számunkra megfizethetetlen összegeket kérnek. Egyik utastársunk például azt tervezte, hogy Erzsébet -napi bulijára hízott libamájat és combot visz haza a családjának, ám hamar letett  a szándékáról, amikor kiderült, hogy néhány deka máj árán itthon egy egész libát vásárolhat! A fürdő előtti utca mentén különböző árusok, kézművesek ácsorogtak árulás reményében, ám eléggé változó sikerrel,  ami nem csoda, hiszen nem a szegény, nyugdíjból élők zsebére voltak szabva áraik.( Minden bizonnyal a fürdőző külföldiekre számítottak, akikből viszont elég sok volt!)

Elfogadható áron csak ludaskásával lakhattunk jól, amit egyesek a hazulról hozott szendviccsel fejeltek meg. Még a forralt borok is becsapták a vásárlókat, ugyanis az volt az érzésünk, hogy túl sok volt az üstökben a víz, amit rengeteg fűszerrel igyekeztek álcázni. Ennek folyományaként, minél többet ittunk belőle, annál józanabbak lettünk! Talán azok jártak a legjobban, akik bementek fürdőzni egyet, amíg a buszt vártuk.

Örömmel láttuk, hogy ezúttal több fiatal is velünk tartott, és jól érezte magát. Talán kíváncsiak voltak, mi a szöszért vágyik a nagyi, vagy a nagytata annyira utazni. Nem értik, hogy aki otthon örökké fáradt, fáj a lába meg mindene, örökké rosszkedvű, lehangolt, a buszon mintha kicserélték volna, énekel, viccelődik, örül a másiknak, végigjár mindenkit, megkínálja társait az otthonról  hozott finomságokkal, egyszóval megpróbál ismét teljes életet élni.

Pedig a válasz egyszerű: ezért, kedves utódaink! 

                     Boros József


További cikkek

Citerásaink Váradon nyűtték a húrt

2017. November 14.

Ötödik alkalommal szervezték meg vasárnap délután a Húrnyűvő Citerafesztivált Nagyváradon, amelyen az érmihályfalvi Bartók Béla Citerazenekar is fellépett.

Sass Kálmán szobrot avatnak

2017. November 15.

Az érmihályfalvi református presbitérium meghívója a november 19-i ünnepségre.

A jobb helyzetkihasználás döntött

2017. November 13.

Sorozatban negyedik győzelmét szerezte meg az Unirea vasárnap délután.

Öt gólyapár versengett

2017. November 13.

Öt kilencedikes osztály gólyapárjai álltak a kultúrház közönsége elé péntek este, amikor a Mezőgazdasági Főgimnázium megtartotta idei gólyabálját.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: