A harangok némák maradtak...

2019. Július 8.

Hálánk és tiszteletünk jeléül tömegesen vettünk részt a római katolikus ravatalozóban tartott szertartásokon, a virrasztáson és a temetésen egyaránt.

 

Vasárnap utolsó útjára kísértük városunk köztiszteletben álló doktornőjét, Marikát (dr. Turucz Mária - szerk. megj.), aki gyógyító munkáján felül szerteágazó tevékenységével kiérdemelte mindannyiunk elismerését. 

Hálánk és tiszteletünk jeléül tömegesen vettünk részt a római katolikus ravatalozóban tartott szertartásokon, a virrasztáson és a temetésen egyaránt. A virrasztáson a gyász keserűségében, kiáltással felérő néma döbbenettel éreztük, hogy ez így nincsen rendben. Másnap a búcsúztatásra érkező tömeggel együtt, a virrasztás után ismét megjelent a tiszteletes úr (Szabó Zsolt szalacsi lelkész - szerk. megj.) és vele a kántornő (Orosz Otília Valéria korábbi érmihályfalvi, ma várad-olaszi kántor - szerk. megj.), de a háttérben, egy jelre várva, készenlétben álltak a templom harangjai is, mert évszázadok óta foglalják zúgó keretbe a református szertartásokat. Tiszteletes úr tiszta, egyszerű és mégis felemelő beszédével, a kántornő kifinomult, csengő hangjával, a helyiek számára szokatlanul magas, halottunkhoz méltó szintre emelték a szertartás színvonalát. Csak a harangok maradtak némák, valakik "kitépték a nyelvüket". Pedig milyen szépen illettek volna a tiszteletes úr és a kántornő megnyugvást és békét sugárzó hangjaihoz. Senki sem vitathatja, hogy a Doktornő 20 év presbiterségének és egyháza rendkívüli mértékű támogatásának elismeréseként, a református egyház vezetőitől megérdemelt volna egy búcsúharangszót. A Doktornő, aggódva egyházáért, földi útjának utolsó állomásából távozóban is, mintha üzent volna a helyi reformátusoknak, hogy egyházuk táján évek óta, de manapság sincs minden rendben.

             Nyakó József polgármester

(Összefoglaló videó ITT.)További cikkek

(Illusztráció)

Érettségi 2019 - eredmények

2019. Július 8.

Hétfőn délelőtt tették közzé az óvások előtti eredményeket. Az alábbi elérhetőségen böngészhetőek az érmihályfalvi diákok jegyei.

Érmihályfalvára került a Bodola-díj

2019. Július 9.

A Bodola Gyula Díj nyolc éves létezése óta most másodszor került az Érmihályfalvi Unirea labdarúgójához.

Lakossági fórum, ezúttal is csekély érdeklődéssel

2019. Július 8.

Az esztendő első féléve történéseinek, illetve a rövidebb és hosszabb tavú tervek megvitatására hívott össze lakossági fórumot az érmihályfalvi Városháza pénteken kora estére. Az érdeklődés a már megszokott mértékű volt...

V. Vámospércsi Hajdú Napok

2019. Július 5.

Pénteken, szombaton és vasárnap lesznek programok Vámospércsen, közte Lagzi Lajcsi, Charlie, Republic és Dolly Plusssz koncert.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: