A "lelkes zelkesek" is viseltek fehér szalagot

2018. Szeptember 10.

A főépület udvarán sorakoztak fel az általános iskola tanévnyitójára összegyűlt gyerekek, szülők és pedagógusok.

 

A főgimnáziumban tartott után került sor a főépület udvarán a Zelk Zoltán Általános Iskola tanévnyitójára. Csengeri Csongor igazgató köszöntötte a megjelenteket, elsősorban a négy (A, B-step by step, C, D) előkészítő osztály kisdiákjait. "Mostantól ti is zelkesek lettetek, legyetek egyben lelkesek is, mert meglátjátok: jó buli ez az iskolásdi", fogalmazott. Az ötödikesekhez fordulva így folytatta: ti beléptetek a "nagyok" közé, hiszen a "nagyiskolába" jártok ezentúl. Ezt követően az "Aki zelkes, legyen lelkes" jelmondatot csatakiáltás formájában is megismételték a gyerekek közösen az igazgatóval. 

Még az elmúlt tanévvel kapcsolatban megtudtuk: 899 tanuló végzett sikeresen, az 56 bukóból 36-ot sikerült "visszaíratni", 20-an ám már "kiöregedtek". A nyolc osztályt végzett 92 diákból csupán 2-en nem tanulnak tovább, ám ezt a jó hírt árnyalja, hogy felmérőjük a korábbi 62%-ról 55%-ra esett vissza. Csengeri Csongor is megfogalmazta ugyanazt, amit egy jó órával korábban igazgatótársa, Zeffer Tímea a líceumban: a szülők együttműködését kérte a közös cél érdekében.

A tanerők sorába visszatérők mellett 4 új kollégát köszöntött az igazgató, kiknek Nyakó József polgármester megbízásából Karsai Attila alpolgármester adott át ajándékot, ők: Torda Brigitta, Nagy Éva Brigitta, Gyula Rodica és Gál Erzsébet. Az alpolgármester ezen az ünnepségen is köszöntötte a megjelenteket, egyebek mellett arról is szólva, hogy az iskolaépületek egy része régi, egyre több beavatkozást igényel, ám vannak terveik  a jövőre nézve.

Román nyelvű köszöntőt Körmendi Gyula aligazgató mondott, majd a rendőrség és az egyházak képviselői következtek, hasonlóan a korábbi ünnepséghez, továbbá Bánházi Bíborka Zselyke, Karsai Kristóf és Csomós Roland kisdiákok mondtak egy-egy verset. 

Az ünnepség során diákok és pedagógusok is viseltek fehér szalagot, ezzel nyilvánítva ki, hogy csatlakoztak a Magyar Szülők Szövetsége (MSZSZ) kezdeményezéséhez, tiltakozva az elemi osztályokban bevezetendő román nyelvoktatási módszer ellen. Az MSZSZ állásfoglalását Sütő Ildikó Száva szülő magyarul, Karsai Magdolna, a szülőbizottság alelnöke románul olvasta fel.

    A 2018/2019-es tanév szerkezete: szeptember 10.: – iskolakezdés; október 27.– november 4.: – elemi osztályosok vakációja; december 22. – 2019. január 13.: – téli vakáció; január 14. – február 1.: – tanítás; február 2 – 10.: – félévközi vakáció; február 11.– április 19.: – tanítás; április 20.– május 5.: – tavaszi vakáció; május 6. – június 14.: – tanítás; május 31.: – a végzős felsős diákoknak véget ér a tanítás; június 7.: – a nyolcadikosoknak véget ér a tanítás; június 15. – szeptember 15.: – nyári vakáció.

  (További képek ITT.)







További cikkek

Új helyén kezdi a tanévet az iskolakönyvtár

2018. Szeptember 10.

A könyvtárat a tanévnyitó után avatták fel.

Tájékoztató a sertéspestisről

2018. Szeptember 11.

Érmihályfalván nem jelent meg a betegség, a gyűlés tájékoztató jellegű.

Tanévnyitó a Mezőgazdasági Főgimnáziumban

2018. Szeptember 10.

Hétfőn reggel előbb a Mezőgazdasági Főgimnáziumban tartották meg a 2018-2019-es tanév megnyitóját.

Életkerék - 2018. Augusztus

2018. Szeptember 7.

Az augusztus folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: