A megyeiek nyerték a rangadót

A megyeiek nyerték a rangadót
2012. July 13.
Bár a félidőben még a hazaiak vezettek 4 - 1 -re, a győzelmet a vendégek szerezték meg 8 - 7 arányban az érmihályfalvi és a megyei RMDSZ csapatainak összecsapásán péntek délután, a Praszler stadionban.
A megyeiek nyerték a rangadót
A piros mezes hazaiak, és a zöld mezes vendégek a kezdőrúgás előtt

A Érmihályfalvi Ifjúsági Szövetség – ÉRMISZ – szervezte II.Ifjúsági Napok keretében rendezték meg az Érmihályfalvi RMDSZ – Megyei RMDSZ labdarúgó mérkőzést péntek délután. A Praszler stadion lelátója előtt kialakított kispályán 2 X 25 percet játszottak a 6 + 1 fős csapatok, korlátlan cserelehetőséggel. Mint kiderült, utóbbira szükség is volt, mert valami módon az idő előrehaladtával mintha egyre kevesebb lett volna a levegő a pályán… Bántó Norbert szakértő(nek tűnő) kommentálása mellett, és Vigh János (Vigu) sípszavára indult útjára a labda, és már az első percekben számos, de kihasználatlanul maradt helyzet adódott a házigazdák előtt, a vendégek ellentámadásokból veszélyeztettek, ám egyik oldalon Finta József, a másikon Dobos Imre kapusok mutattak be bravúrokat. Aztán csak-csak megindult a gólgyártás, és a félidei pihenőre 4-1-es hazai vezetés mellett vonultak a csapatok. A második játékrészben mindkét csapatban taktikai változások történtek: a hazaiaknál pályára lépett Nyakó József polgármester, aki néhány ügyes testcsellel zavarta meg ellenfeleit, míg a másik oldalon Szabó Ödön megyei ügyvezető elnök vette át a háló őrzését. A kommentátor statisztikája szerint a labdabirtoklás hozzávetőleg azonos arányban oszlott meg a csapatok között, és ez oda vezetett, hogy játék képe is kiegyenlítődött, sőt, nem csak az, de az eredmény is. Mi több, a megyeiek a vezetést is megszerezték az utolsó percekben, és azzal a győzelmet is. A lelátóról valami téli ruhadarabot is emlegettek némely szurkolók, de természetesen arról szó sem lehetett, hiszen még a koraesti utolsó sípszó idején is 30 Celsius fok körül volt a hőmérséklet, kinek kell olyankor bunda?! A lefújás utáni taktikai elemzések idején a vendéglátó csapat tagjai, miközben sportszerűen gratuláltak a győzteseknek, mindenkit biztosítottak: bár a 7 gólon csak négy játékosuk osztozott, de a többiek is nagyon akarták a gólszerzést!
A csapatvezetők megegyeztek: rövidesen sort kerítenek a visszavágóra is.

A csapatok összeállítás (zárójelben a szerzett gólok):
Érmihályfalvi RMDSZ: Dobos Imre – Nyakó József, Karsai Attila, ifj.Fele Sándor (2), Munkácsi Attila, Belán István (1), ifj.dr.Lunczer János, Chiş Gheorghe, Gazsi Zsolt, Gacsárdi Lajos, Orosz Haver István (1), Nagy László, ifj.Bánházi Miklós, Rencz Csaba (3).
Megyei RMDSZ: Finta József (1) / Szabó Ödön – Nagy Miklós, Mados Attila, Borsi Lóránd (1), Zatykó István, Botházy Nándor (1), Szabó József, Szalai Ferenc (3), Szabó Krisztián (2), Gál József, ifj.Porsztner Béla.

Keresés