A néhai sportbarát emlékére sakkoztak

A néhai sportbarát emlékére sakkoztak
2019. October 10.
A két szomszédos megyéből összesen 58 sakkozó ült asztalhoz a Sárándi Bálint Emlékkupán.
/vlm/Image/Show/84/
A helyi sakkélet egyik jelentős személyisége volt a nemrég elhunyt Sárándi Bálint (a képen balra lent), emlékének ajánlotta az Érmihályfalvi Unirea SK sakk-szakosztálya azt a versenyt, ajkit az elmúlt szombaton tartottak meg a kultúrházban.
Kovács István főszervező felkérésére egy perces néma főhajtással adóztak a néhai sportbarát emlékének, mielőtt a 9 fordulós, svájci rendszerű versenyben útjukra indultak a bábuk. Szilágyi Tibor mikepércsi sakkbíró elmondta: a felnőttek korosztályát 36, az ifjúságiakét 15, a gyerekekét 7 sakkozó képviselte, a mezőnyt a helyiek mellett diószegiek, székelyhídiak, nagyváradiak, illetve nyíracsádiak, nyíradonyiak, nagyrábéiak, berettyóújfaluiak, hajdúsámsoniak, nyírmártonfalviak alkották. A nevezési díjban egy ebéd is benne volt, annak elfogyasztása előtt 5, utána még 4 partit játszottak le, az akkurátus adminisztrációnak köszönhetően minden forduló után lehetett látni, ki hogyan áll.
Kora estébe hajlott az idő, amikor a főszervező és az önkormányzat nevében Chis Gheorghe tanácsos az alábbiak szerint átadták a díjakat:
– gyerekek – 1. Kópis Zsófia, 2. Marczin Aisha, 3. Oláh Kevin (mindhárman Székelyhídról);
– ifjúságiak – 1. Tótfalusi Milán (Diószeg), 2. Karsai Kristóf (Érmihályfalva), 3. Simon Mihály (Nyíracsád), ifjúsági csapatverseny – 1. Diószeg, 2. Nyíracsád, 3. Érmihályfalva;
– felnőttek – 1. Szél Sándor (Nagyvárad), 2. Kerti János (Nyíracsád), 3. Sütő Tamás (Diószeg), felnőtt csapatverseny – 1. Nyíracsád, 2. Diószeg, 3. Nagyrábé.
A legfiatalabb sakkozó jutalmát a székelyhídi Marczin Aisha, a legidősebbnek járót a váradi Ghitea Dumitru (mindenki Puiu bácsija) vehette át, különdíjat kapott a legeredményesebb helyi sakkozó is, ő ezúttal Gulácsi Mihály volt.

Keresés