A sportpályán tartották a középiskola tanévnyitóját

2019. Szeptember 9.

Ettől a tanévtől az 1. számú Technikai Líceum a tanügyi és a mezőgazdasági minisztérium közös fennhatóság alá tartozik.

 

Az 1. számú Technikai Líceum tanévnyitóját a megszokottól eltérően nem a főépületnél tartották: ott most cserépkötegek és gerendahalmok foglalták a helyet, hiszen teljében van az ingatlan felújítása.
A sportpályán felsorakozottak előtt Baghiu Erika tanárnő olvasta fel a tanfelügyelői üzenetet, illetve ismertette a 2019-2020-as tanév szerkezetét, majd Zeffer Tímea igazgatónő, köszöntő szavak mellett, kérte együttműködésre a pedagógusokat, diákokat, szülőket. Három új kolléga érkezett a tantestületbe, az induló kilencedik osztályok közül pedig kettő líceumi, három pedig szakosztály (utóbbiak: szakács, felszolgáló, kertészet).
Az igazgatónő ismertette az iskola futó pályázatait, a lehetőségeiket, illetve megemlítette a már szóba hozott felújítási munkálatot, melynek projektjébe beletartozik még a szakoktatás eszközgyarapítása is.
Nyakó József polgármester az önkormányzat maximális támogatásáról biztosította az intézményt, ugyanakkor a tanulás fontosságát hangsúlyozta a diákok felé fordulva (kik közül többen erre sem figyeltek fel, saját megbeszélnivalójuk közben).
A rendőrségi üzenetet Sălăjan Gabriel tolmácsolta, a lelkészek - Balázs Dénes református, Bogdán István római katolikus, Popa Marius ortodox és Demian Mirel Mihai görög katolikus - itt is áldásukat adták, csakúgy, mint az általános iskolánál tartott ünnepségen.
A megnyitó végén elhangzott: ettől a tanévtől az iskola a tanügyi és a mezőgazdasági minisztérium közös fennhatóság alá tartozik, csakúgy mint országosan további 59, megyénkben pedig még egy, a szalontai.


További cikkek

Megkezdődött az iskola: ekkor lesznek vakációk

2019. Szeptember 10.

Hétfőn megkezdődött a 2019/2020-as tanév, alább olvasható annak felépítése.

Papírforma eredmény a Bodola stadionban

2019. Szeptember 10.

Megint a helyzetkihasználás...

Tanévnyitó a Zelk Zoltán Általános Iskolában

2019. Szeptember 9.

A Zelk Zoltán Általános Iskolában 14 óvodás csoport, 22 elemi osztály és 20 gimnáziumi osztály indul, ez összességében kettővel kevesebb, mint az előző tanévben.

Tehetségkutatás a focicsapatnál

2019. Szeptember 9.

Előkészítő csoportba várnak gyerekeket a Praszler stadionban.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: