"A szépséget a találkozás boldogsága adja"

2018. Május 14.

Tizenkilenc leány és tizenkilenc fiú elsőáldozott vasárnap délelőtt az érmihályfalvi római katolikus templomban.

 

Mint ilyen alkalmakkor mindig, vasárnap is zsúfolásig telt az érmihályfalvi római katolikus templom: elsőáldozási ünnepi szentmisét tartottak. Az első padsorokban 38 gyerek foglalt helyet, éppen felerészben fiúk és lányok, 19 - 19-en.  Felkészítésüket Bogdán István plébános végezte, aki ünnepi prédikációjában, utalva a gyerekek és hozzátartozóik ünnepi viseletére, egyebek mellett arról szólt, hogy a szépséget igazából az a boldogság adja, ami a Jézussal történő találkozásból fakad. Ezt megtartani akkor lehet, ha megőrizzük hűségünket hitünkben, ehhez kért áldást a plébános minden ünnepeltre, az egész egyházközségre. 

A továbbiakban a gyerekek, égő gyertyával kezükben, megújították keresztségi fogadalmukat, amit annak idején nevükben keresztszüleik és szüleik tettek, megfogadva, hogy ellene mondanak a bűn csábításának, megerősödnek hitükben, megígérve, hogy naponta imádkoznak, rendszeresen járnak templomba, gyónnak és áldoznak, nem mulasztják el a jót cselekedni. Ez után járultak az első szentáldozásukhoz. A szentmise végén ezúttal is elkészült a csoportkép a templom előtti lépcsőkön, majd a gyerekek a plébános és ministránsok kíséretében a plébániára vonultak, az ilyenkor szokásos szeretetvendégségre. 

   (erdon.ro)


További cikkek

Facsikó-futam, első alkalommal

2018. Május 14.

Mezítláb, feltűrt nadrágszárral kell részt venni a futóversenyben.

Az orvosasszisztenseket köszöntötték

2018. Május 15.

Az elmúlt pénteken már negyedszer szerveztek találkozót Érmihályfalván az orvosasszisztensek napja alkalmából, melyre hivatalosak voltak a helyi gyakorló és nyugdíjas érintettek is.

Visszavágott a "Töri"

2018. Május 14.

Melyik az a focimeccs, ahol érsemjéni érsemjéni ellen játszik? Hát az Érmihályfalvi Unirea - Székelyhídi SK összecsapás. Utóbbiak alaposan visszavágtak az őszi vereségért.

A C. Röntgen utcából újra ki lehet jutni a Bank utcára

Megnyitották a W. C. Röntgen utcát

2018. Május 12.

A zsákutcából újra mindkét végén nyitott utca lett.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: