Ajánlatokat várnak a tanmedence megtervezésére

2018. Június 29.

Az ADD az elmúlt héten meghirdette az Érmihályfalvára épülő tanmedence megtervezésének pályázatát.

A látványterv egy részlete

A látványterv egy részlete

Ahogyan arról korábban több alkalommal is beszámoltunk, a Megyei Tanács több Bihar megyei városban is úgynevezett tanmedencék építését tervezi. Összesen nyolc ilyenről van szó Belényesben, Szalontán, Margittán, Diófáson (Nucet), Székelyhídon, Vaskohszikláson (Stei), Vaskohn és Érmihályfalván. Az első beruházásokra Diófáson és Székelyhídon kerülhet sor, de a többit sem hanyagolják el, adta hírül a bihon.ro hírportál, amikor arról számolt be, hogy a beruházások lebonyolítását végző Fenntartható Fejlesztés Ügynökségének (ADD) delegációja magyarországi tapasztalatszerzésen járt. Ennek kapcsán kiderült: az elmúlt héten meghirdették az erre szolgáló internetes oldalon a margittai, a vaskohsziklási és az érmihályfalvi létesítmények megtervezésére vonatkozó pályázatot. A leadási határidő július 9, 15 óra, miközben a székelyhídi és diófási beruházás a tervek véglegesítésének fázisába lépett. Utóbbiak esetében összesen 10 cég szállt be a licitbe, a nyertesek kihirdetés után nem voltak óvások. 

  (forrás: bihon.ro)


További cikkek

Nagy igény volt a lomtalanításra

2018. Június 30.

Olyan igény volt a lomtalanítási akcióra, hogy a gyűjtést végző cég eleget sem tudott tenni a sok kérésnek, kedden folytatják az utcák bejárását. A sorsolást azonban megtartották szombat este.

"Magyarnak születtem, magyarként fogok meghalni is"

2018. Július 2.

Nem csak névnapja, de 100. születésnapja alkalmából is fogadhatta a gratulációkat pénteken, június 29-én, Péter és Pál napján az érmihályfalvi Fehér Péter. Az egész környéken ismert egykori pékmester szellemi frissességben beszélgetett látogatóival.

(Illusztráció: magyarokkenyere.hu)

Adományozás a Magyarok Kenyerébe

2018. Június 29.

Felajánlásokat máris lehet tenni, a búzát a betakarítás végén gyűjtik össze.

Külső felújítás a katolikus templomon

2018. Június 29.

Az érmihályfalvi római katolikus templom külső felújítása során kicserélik az ablakokat is, ám az új nyílászárók megőrzik az eddigiek jellegzetes formáját. A munkálatot két lépcsőben végzik el.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: