Aki tanul, annak sikerül

2019. Szeptember 11.

Az Érmihályfalvi 1 sz. Technológiai Líceumban a végzősök 51,85%-a vette sikeresen az akadályokat. Az iskola vezetőségének beszámolója.

 

Az érettségi második megmérettetése után a középiskolák számot vetnek az eredményekről. Az Érmihályfalvi 1 sz. Technológiai Líceumban a végzősök 51,85%-a vette sikeresen az akadályokat. Ez a százalék mégsem ad elégedettségre okot, de arányaiban sokkal nagyobb, mint a tavalyi évben volt (39%).

A tanév egy újdonsága abban rejlett, hogy iskolánk csatlakozott a Rose elnevezésű programhoz, melynek címe "Iskola, egy esély a jövőben". A program célkitűzései közé tartozik az érettségi eredményeinek javítása különféle felkészítő/ felzárkóztató és támogató foglalkozások által. A 2018-2019-es tanévben a célcsoport román nyelv és irodalom, magyar nyelv és irodalom, matematika, számítástechnika és biológia foglalkozásokon vett részt.

Úgy véljük, a sikeresen vizsgázók arányának növekedéséhez sokban hozzájárult a program, hiszen a sikeresen vizsgázottak 85,7%-a a célcsoport része volt, akik aktívan közreműködtek a foglalkozásokon.

A pályázat még 3 évig folytatódik és reméljük, az érettségi vizsgát sikeresen teljesítő diákok száma is egyre nagyobb lesz.

Iskolánk minden egyes pedagógusa és alkalmazottja minden megtesz annak érdekében, hogy a legjobb körülményeket biztosítsa diákjai számára a felkészülésben, de a siker kulcsa az Ő kezükben van, melyet csak kemény és kitartó munkával érhetnek el.

Sikerekben gazdag új tanévet kívánunk mindenkinek!További cikkek

(fotó: Facebook/ Érmihályfalvi Magyar Baptista Gyülekezet)

Lelkipásztor beiktatása Érmihályfalván

2019. Szeptember 11.

Örömünnep volt az érmihályfalvi magyar baptista gyülekezetben szeptember 1-én, amikor felavatták és beiktatták új lelkipásztorukat.

Illusztráció, a fotó az idei Részek Viadalán készült

Meccselnek a fiatalok, gyerekek is

2019. Szeptember 12.

A korosztályos labdarúgó csapatok számára is megkezdődött a 2019 / 2020-as szezon.

A meleg időt lehűlés követi

2019. Szeptember 10.

A héten kitart a meleg idő az ország legnagyobb részében, majd lehűlés következik.

Papírforma eredmény a Bodola stadionban

2019. Szeptember 10.

Megint a helyzetkihasználás...

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: