"Állítsd meg most az erőszakot a környezetedben! Inkább szeress!"

2017. December 1.

Az Érmihályfalvi 1-es számú Mezőgazdasági Főgimnázium, valamint a Zelk Zoltán Gimnázium diákjai és tanárai, a Lámpás Alapítvány szakemberei és Bihar Megye Rendőr–főkapitánysága Elemzési és Bűnmegelőzési Osztályának képviselői ismét a szeretet mellett kampányoltak Érmihályfalván!

 

A prevenciós kampány szervezőinek beszámolója: Zeffer Tímea, Dienes Ilona, Pap Tímea Tamara, Vura Ottilia, Pușcaș Ilona, Gergely Tamás.

November 28 - án az Érmihályfalvi1-es számú Mezőgazdasági Főgimnázium tanárai és diákjai, a Zelk Zoltán Gimnázium tanáraival és diákjaival, a nagyváradi Lámpás Alapítvány szakembereivel, valamint Bihar Megye Rendőr–főkapitánysága Elemzési és Bűnmegelőzési Osztályának képviselőivel karöltve léptek fel ebben az évben is az erőszak ellen. November 25. a Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének világnapja.Ennek okán nagyon sok megmozdulás történt Bihar megyében. Több helyen szerveztek prevenciós kampányokat és előadásokat, azért, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy az erőszak igenis valós tény, de tehetünk ellene, mi is, mindannyian, ott ahol élünk, ott ahol tevékenykedünk.Ezzel a megmozdulással mi is erre akartuk felhívni a figyelmet.

A kampányunk kétnyelvű szlogenje: Állítsd meg most az erőszakot a környezetedben! Inkább szeress! Oprește acum violența în jurul tău! Mai bineiubește! 

A megmozdulásban aktívan részt vett mintegy 150 diák, és 12 tanár, akik az általuk elkészített, önmagukért beszélő plakátokkal próbálták felhívni az utcán közlekedők, valamint diáktársaik figyelmét arra, hogy mennyire fontos az erőszak megelőzése és leküzdése. A lelkes diáksereg a Főgimnáziumtól indult, végigvonulva a városon, a Zelk Zoltán Gimnáziumig. Az általános iskola vezetősége köszöntötte a megjelenteket, a népes közönséget, akik nagy figyelemmel követték a témával kapcsolatos műsorunkat. Kampányunk mottója után, énekeltünk nekik a szeretetről, megértésről, egymás segítéséről és elmondtuk azt, hogy az erőszak semmire sem megoldás. Az erőszak csak erőszakot szül, aminek mindig káros következményei vannak.

A rövid műsor után a Zelk Zoltán Gimnázium nyolcadikos diákjaival együtt folytattuk megmozdulásunkat városunk főterén. A Főgimnázium diákjai kört alkottak, melynek közepére az általános iskola diákjai kerültek, szimbolizálva ezzel azt, hogy felelősséggel tartozunk egymás iránt, védenünk kell egymást, ki kell zárjuk az erőszakot az életünkből, szeretettel tartozunk egymásnak.  A diákok szórólapokat is osztogattak és ezek átnyújtásakor elmondták röviden a felvonulásunk üzenetét és célját.

Az utcai megmozdulást követte egy hasznos és interaktív tréning, amit szintén a Lámpás Alapítvány szakemberei vezettek, amelyen a főgimnázium igazgatónőjén, Zeffer Tímeán és a két tanintézmény tanárain kívül, még részt vett Érmihályfalva polgármestere, Nyakó József, alpolgármestere Karsai Attila, valamint az érmihályfalvi rendőrség is képviseltette magát.

Mindenkinek köszönjük az aktív részvételt! 

    (További fotók)


További cikkek

(Nagyításért katt a képre.)

Helyén a város karácsonyfája

2017. December 1.

Képeinkkel nyomon követjük, hogyan került helyére a város karácsonyfája.

Borsot törtek az orrunk alá...

2017. December 2.

Borson játszotta utolsó őszi meccsét az Unirea, mely a tabella 10. helyen zárt. A statisztikából kiderül, hogy idegenben jobban ment a pontszerzés, mint a Praszler stadionban.

Adventi koszorú készítés és házhoz hívható Mikulás

2017. December 1.

Az ÉRMISZ idén is megszervezi hagyományos programjait.

Szolgáltatások a hét végén

2017. November 29.

A szemétszállítást és a vízmű pénztárának nyitva tartását is befolyásolja a hosszú hétvége.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: