Az Észbontók ismét megyei elsők

2019. Március 15.

Idén is az érmihályfalvi Észbontók lett Bihar megye legjobb csapata, így ők képviselhetik a megyét az országos elődöntőn.

 

A Communitas Alapítvány jóvoltából immár kilencedik alkalommal szervezték meg idén a Bölcs Diákok Országos Szintű Vetélkedőt „Kulturális sokszínűség” címmel, melynek célja a tanulók saját nemzeti értékeik iránti érdeklődésének felkeltése, illetve a különböző tudományágak területéről származó információk közötti összefüggések felismerése és megértése.

Az Érmihályfalvi 1. számú Technológiai Líceumból idén is több csapat jelentkezett, köztük az Észbontók is, akik immár harmadjára vesznek részt az interdiszciplináris vetélkedőn. A csapat ebben a tanévben új tagokkal bővült, Preg Fruzsina és Mészáros József mellé Orosz Viktória és Kovács Sándor is csatlakozott, mindannyian a 12. B. osztály diákjai. Vezetőtanáruk idén is Mezei Emőke tanárnő.

A 89 regisztrált csapat közül három forduló összesített eredményei alapján idén is a 10 legjobban teljesítő kerülhet be az elődöntőbe, amelyre április 13-14.-én kerül sor Kolozsváron, egy televíziós vetélkedő formájában. 

A verseny kategorizálása idén megújult, hiszen megyénként egy-egy csapat juthatott tovább. Bihar megyéből 14 csapat jelentkezett, ebből az érmihályfalvi Észbontók csapata teljesített a legjobban, és ők juthatnak tovább az elődöntőbe, képviselve megyénket.

Az elődöntőbe bekerült csapatokat a szervezők idén is egy egyhetes élménytáborral jutalmazzák, amelyre 2019. július 29. és augusztus 3. között kerül sor a csernáti Malomkertben, Kovászna megyében.

                Mezei Emőke, magyar nyelv és irodalom szakos tanárnőTovábbi cikkek

"...pedig volna még, volna még mondanivalóm..."

2019. Március 18.

Március 14-én, csütörtök délután a Kányádi Sándor szavalóverseny helyi-körzeti szakaszára került sor a Bartók Béla Művelődési Házban.

Elektromos hulladékgyűjtés: most kevesebb gyűlt

2019. Március 18.

Alább kiderül, hogy a tombolán kik és mit nyertek.

"Jó tudni, hogy nem a lakosság érdekeit védik"

2019. Március 15.

Nyakó József polgármester észrevétele a csütörtöki képviselő-testületi ülés kapcsán.

A képen látható tömbházsor felújításáról van szó

Rendkívüli ülés, két témával

2019. Március 15.

Rendkívüli tanácsülést tartottak csütörtökön Érmihályfalván, két napirendi ponttal.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: