"Az olvasó gyermekből lesz a gondolkodó felnőtt"

2018. Április 16.

A tizedik, jubileumi Lugosi Mihály Szépolvasó Verseny körzeti szakaszát rendeztük meg április 12-én a Zelk Zoltán Gimnázium Szobros épületében.

 

A meghirdetett időpontnál jóval előbb már gyülekeztek a III. - IV. osztályos helybeli, érsemjéni, érkörtvélyesi kisdiákok. Minden évben ezen a helyszínen rendezzük a versenyt, de boldogan tapasztalom, hogy egyre több gyerek jelentkezik, hogy kedvenc olvasmányát felolvassa nekünk.

Az olvasásra kiválasztott mű lehetett szépirodalmi alkotás vagy ismeretterjesztő szöveg. Szinte minden versenyző mesét, mondát, elbeszélést olvastak föl. Hallhattunk Mátyás királyról, Schönberg Éva meséiből, Janikovszky Éva műveiből és természetesen a magyar népmese világának csodás gyöngyszemeiből is.

El kell mondanom, hogy évről-évre nő a verseny színvonala, azáltal, hogy a diákok szebbnél-szebb, hangulatos, kifejező olvasással örvendeztetik meg a közönséget. A négytagú zsűri nem volt könnyű helyzetben, de ki kellett választaniuk a jók közül a legjobbakat, akik Élesden képviselnek majd minket a megyeközi, határokon átívelő versenyen.

A zsűri tagjai voltak: Gheri Judit, az érmihályfalvi Máté Imre Városi Könyvtár képviselője, Kulcsár Ágnes, a Zelk Zoltán Gimnázium nyugdíjas tanítónője, Kovács Brigitta, a gimnázium magyar szakos tanárnője és Jock Evelin Kinde Annamária –díjas ifjú költő.

A jó hangulatú versenyt követően a gyerekek szünetet kaptak, ez alatt a zsűri meghozta a döntést. Eszerint a május 3-án tartandó megyeközi versenyre továbbjutó gyerekek a következők:

    III. osztály

Karsai Kristóf (felkészítő Gábor Éva)

Belényesi István (Gábor Éva)

Balázs Kinga (Gábor Éva)

Györki Henrietta (Vasvári Katalin, Érsemjén)

Orosz Nikoletta (Kecskés Renáta)

Papp Brenda (Belényesi Katalin)

Szellő Ádám (Lunczer Zsuzsanna és Karászi Éva)

    IV. osztály

Boda Gabriella (Vanyó-Kecskés Éva, Érsemjén)

Láng Natália (Vanyó-Kecskés Éva)

Pap Nikoletta (Vanyó-Kecskés Éva)

Talpas Krisztián (Vanyó-Kecskés Éva).

Köszönet az Érmihályfalváért Egyesületnek a támogatásért, hogy lehetőséget nyújtott a verseny megszervezéséhez és köszönet a városi könyvtárnak a szép könyvekért!

Minden versenyzőnek és felkészítő pedagógusnak szeretettel gratulálok és további szép sikereket kívánok! Ne feledjétek gyerekek, az olvasással mindig csak nyerhettek, mert a tudás hatalom!

 Gábor Éva tanítónő


További cikkek

A 93. percig nyerésre álltunk...

2018. Április 16.

A diószegi meccs előtt kiegyeztünk volna a végül elért döntetlennel. Így utólag viszont... Szerdán hétközi forduló lesz, amikor idegenben játszunk, a hét végén azonban már itthon.

Testvériskolájukban szavaltak

2018. Április 17.

Debreceni testvériskolájukban jártak szavalóversenyen a líceum diákjai.

Véradás április 18-án

2018. Április 16.

Szerdán, április 18-án újabb véradási akció lesz.

Április 30-a is szabadnap

2018. Április 13.

Újabb négynapos "hosszú hétvége" vár a közszférában dolgozókra.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: