Az orvosasszisztenseket köszöntötték

2018. Május 15.

Az elmúlt pénteken már negyedszer szerveztek találkozót Érmihályfalván az orvosasszisztensek napja alkalmából, melyre hivatalosak voltak a helyi gyakorló és nyugdíjas érintettek is.

 

Május 12-én van az orvosasszisztensek nemzetközi napja, ebből az alkalomból már negyedszer szervezték meg Érmihályfalván az ebben a szakmában (bár inkább hivatást kellene említeni) dolgozók összejövetelét, a Pro Humanitas Egyesület szervezésében. A találkozóra, mint minden esztendőben, nem csak az aktív, de a már nyugdíjas asszisztensek is meghívást kaptak, sőt, azok is, akiknek idevágó képesítésük van, de más területen dolgoznak. Mintegy kéttucatnyian gyűltek egybe, képviselve az Egészségügyi-Szociális Központot (a találkozó helyszínét), családorvosi rendelőket, a bölcsődét, a margittai kórház kihelyezett részlegét, az állandó orvosi ügyeletet. 

A megjelenteket Csűri József, a házigazda intézmény igazgatója, a szervező alapítvány elnöke köszöntötte, majd Nyakó József polgármester és Karsai Attila alpolgármester kapott szót, valamennyien az egészségügyi dolgozók munkájának fontosságát méltatták, kiemelve, hogy azt csak elhivatottsággal, a szakma és az emberek iránti alázattal lehet végezni. A köszöntők után az "ünnepeltek" kaptak szót, bemutatva saját területüket: a bölcsődéről Torda Csilla, a szociális központról Pap Márta és Lucuţa Lucian, a kórházról Balázs Erzsébet, a sürgősségi ellátásról Kecskés Andrea, a családorvosi rendszerről Csűri Ludovika szólt. Köszöntötték Bihari Gizella nyugdíjas ápolónőt is, akit jelenleg éppen a találkozó helyszínéül szolgált otthonban gondoznak fiatalabb kollégái, őt betegágyánál keresték fel. A találkozó utolsó részében minden résztvevő emléklapot, a hölgyek virágot is kaptak, a beszélgetés és tapasztalatcsere svédasztal mellett folytatódott.

  (Bihari Napló)


További cikkek

Hordógurítással avatták fel a leaszfaltozott útszakaszt

2018. Május 16.

Hordógurítással avattak fel hétfőn délelőtt Érmihályfalván egy, az elmúlt hetekben rendbe tett, leaszfaltozott útszakaszt. Minden érintett reményét fejezte ki, hogy rövidesen lesznek még hasonló ünnepségre okot adó alkalmak.

A Bihar megyei csapat, a hátsó sor közepén Szilágyi Panna

Első hely a Bendegúz - NyelvÉsz országos döntőben

2018. Május 16.

A Zelk Zoltán Általános Iskola nyolcadikos diákja nyerte meg a nemzetközi anyanyelvi verseny döntőjét korosztályában, Szegeden.

Facsikó-futam, első alkalommal

2018. Május 14.

Mezítláb, feltűrt nadrágszárral kell részt venni a futóversenyben.

"A szépséget a találkozás boldogsága adja"

2018. Május 14.

Tizenkilenc leány és tizenkilenc fiú elsőáldozott vasárnap délelőtt az érmihályfalvi római katolikus templomban.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: