Békességet és testvéri áldozatot

2017. November 2.

Gábor Éva pedagógus, az önkormányzat tanügyi-kulturális szakbizottsága elnökének írása.

"Közel másfél éve vagyok önkormányzati képviselője városunknak, és többször teremtődött  már olyan helyzet, mint a mostani, amiről nyilatkozni szeretnék.

Az október 31.-i  tanácsülési döntés, miszerint a református egyházközség nem kaphat adómentességet a szóban forgó két épületre, olyan formában lett a mihályfalvi lakosok tudomására hozva, mintha mi ezt szánt szándékkal, az egyház elleni döntésként tettük volna. Nos, kedves lakosok, ez egyáltalán nem fedi a valóságot. Természetesen véletlen, hogy e döntés épp a reformáció ünnepének napjára esett, persze igen jó esély volt arra, hogy az örök békétlenkedők saját céljaikra felhasználják azt. Nem dönthettünk másként, hisz tudomásunk szerint egyik épületben sem folyik olyan jellegű tevékenység, mely az adómentességet igazolná.

Nagyon elérkezettnek látom az időt, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba és igaz szót a beszédekbe. Igen szomorú, hogy városunkban az iskolák és egyház nem tudnak úgy együttműködni, hogy az gyermekeink lelki épülését szolgálja, minden gyermekét, kivétel nélkül. Szeretnék elmondani néhány valós tényt, amit lehet sokan nem tudnak, vagy ha igen, akkor sem vesznek tudomást róla bizonyos okok miatt. A Márton Áron utcai épületben működött alternatív jellegű osztályok soha nem voltak egyházi  iskola részei. Minden osztály a Zelk Zoltán Gimnáziumhoz tartozott és tartozik ma is. A "steppes" gyerekek mind a mi iskolánk tanulói és semmilyen hátrányt nem szenvedtek azért, hogy az iskolánk épületében folytatták tanulmányaikat. Én gyerekkoromtól kezdve keresztény hitben nevelkedtem. Édesapám hűséges presbitere, kórustagja volt református egyházunknak. Ezért is bánt ez a helyzet, hogy békétlenség van közöttünk. Ideje volna letenni a fegyvert és véget vetni az ellenségeskedésnek, mások elleni vádaskodásoknak. "...szeresd embertársaidat, mint önmagadat" Én így tanultam, e szerint kellene élni.

         Nem vagyunk egyház ellenesek, amilyennek próbálnak lefesteni minket. Sem az egyházi nevelés ellen, sőt. Ha igény van rá, legyen egyházi oktatás, iskola is netán, de törvényes keretek között. A hagyományos oktatási normák alapján működő osztályok gyermekei éppúgy keresztény hitben nevelhetők, mint bármely más gyermekek. Ők is imádkoznak, ápolják anyanyelvünket s válnak iskolánk, városunk büszkeségeivé. Minden gyermeknek egyenlő jogai vannak, ezt kellene szem előtt tartania mindenkinek.

   Mint városunk tanügyi, kulturális bizottságának elnöke - mivel az egyházak tevékenysége is hatáskörünkbe tartozik - ezennel nyilvánosan kérem egyházunk képviselőit, hogy vessünk véget ennek a kilátástalan helyzetnek, s legyen végre békesség, olyan igazi, Istentől való.

     "Amennyire rajtatok áll, éljetek mindenkivel békességben." (Rómaiaknak 12,18)

                                 Gábor Éva pedagógus,

            az önkormányzat tanügyi - kulturális szakbizottságának elnöke

                                                                 2017. november 1."További cikkek

A térképen az egyes dátumokhoz köthető városrészek külön színnel jelezve

Lombtalanítás három kedden

2017. November 2.

Az alább olvasható naponkénti és utcák szerinti beosztásban kerül sor az udvari, kerti hulladékok elszállítására.

Pályázati lehetőség a tömbházak modernizálására

2017. November 3.

Európai uniós pályázat teremtheti meg a tömbházak felújításának lehetőségét. Erről tartottak találkozót csütörtök este.

"A megoldást ne tőlünk tessék várni"

2017. November 2.

Nyakó József polgármester gondolatai egy, a Helyi Tanács legutóbbi ülésén született döntés kapcsán.

Csapattársaik körében Talpos Kristofer (a jobb szélen) és Talpos Zsolt (középen hátul)

Fiatal focistáink a megyei válogatottban

2017. November 1.

Két érmihályfalvi fiatal labdarúgó is meghívást kapott a megyei válogatottba. Mindketten voltak már korábban is megyei kerettagok.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: