Bölcs diákjainknak véget ért a vetélkedő

2017. Április 18.

A 108 nevezett csapat között a 42. helyet szerezték meg a főgimnázium diákjai azon a versenyen, melynek egyik célja: ismerjék fel az egyes tudományágak területéről származó információk közötti összefüggéseket.

A verseny logója

A verseny logója

Nemrég ért véget a Communitas Alapítvány által szervezett Bölcs Diákok elnevezésű verseny. A Mezőgazdasági Főgimnázium diákjainak egy csoportja már rutinosnak mondhatja magát, hiszen ebben a tanévben negyedik alkalommal vett részt a versenyen.

A vetélkedő általános célja a tanulók olvasási készségeinek fejlesztése, valamint az, hogy a diákok felismerjék az egyes tudományágak területéről származó információk közötti összefüggéseket. Az idei évben is fő témakör a szülőföld, a honismeret, a cél pedig az erdélyi magyarok színes múltjának, jelenlétének, értékteremtő hozzájárulásának szélesebb körű megismertetése a fiatalok körében. A feladatok megoldásait minden csapat saját adatlapjára kellett feltöltse.

Az idei évben 3 forduló után került 10 csapat a döntőbe, amit televíziós vetélkedő formájában rendeztek meg. Többek között Arany János, Kaffka Margit, Szabó Magda műveit kötötték össze a kémia, fizika, biológia, történelem és földrajz területével.

Csapatunk neve Bad Girls volt, amely a következő összeállításban képviselte iskolánkat: Győri Dalma Csenge, Pap Barbara, Tarpai Beatrix és Zih Blanka Mónika. Szilágyi József tanár irányította a csapat munkáját, mely a 108 nevezett csapatból a 42. helyet érte el. Mivel a csapat diákjai végzősök (mindannyian XII.C.), így utolsó alkalommal vettek részt a vetélkedőn.

                      Szilágyi József kémia szakos tanár


További cikkek

Gázolaj-támogatási kérelmek leadása

2017. Április 19.

Az APIA értesíti az érintetteket, hogy a 2017-es év első negyedére érvényes, a mezőgazdasági célokra vásárolt és használt gázolaj támogatására szóló kifizetési kérelmek április végéig tehetőek le.

Sport-tantárgyversenyen az oina (méta) csapat

2017. Április 19.

Április 13-án vett részt a Mezőgazdasági Főgimnázium 11 fős csapata a Szilágy megyei Hidalmáson a sport-tantárgyverseny megyeközi szakaszán. A IX., X. és XI. osztályos diákokat Fele Szabolcs tanár kísérte.

Amikor még azt hittük, a piros-feketék és piros-fehérek harca hazai győzelmet hoz

Hazai döntetlen, aminek mi örülhettünk

2017. Április 18.

Úgy játszottunk 0-0-t a szalontaiakkal, hogy örülhettünk az itthon maradt egy pontnak...

(Fotók: Facebook)

Sor a határnál

2017. Április 18.

Hosszú sorban kellett várakozni a határátlépésre húsvétkor.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: