Botrányt okoztak a vonaton líbiai menedékkérők

2020. Január 13.

A hatóság szerint törvényesen utazhattak a vonaton a randalírozók, akiket Érmihályfalván ültettek fel a Temesvár - Nagybánya járatra.

(fotó: presasm.ro)

(fotó: presasm.ro)

Líbiai "menekültek" randalíroztak a Temesvár - Nagybánya útvonalon közlekedő vonaton szombaton. A történet úgy kezdődött, hogy a határőrség járőrei Érmihályfalván, a város egyik boltja közelében igazoltattak három idegent, akik nem tudtak magyarázatot adni ott-tartózkodásukra. Kiderült, hogy 16 és 17 éves líbiai állampolgárok, akik menedékjogi kérelmük alapján tartózkodnak Romániában, tartózkodási helyükként a Máramaros megyei Nagysomkút (Şomcuta) van kijelölve. Ebből adódóan a határőrök a szálláshelyük felé tartó első vonatra felültették őket, mivel mozgásukban nem korlátozva, törvényesen tartózkodnak az országban. Az "utasok" azonban ezt nem vették jó néven: az Érmihályfalva - Nagykároly útvonalon zaklatták a többi utast, loptak a csomagjaikból, sőt, magával a megfékezésükre fellépő vonatkísérővel is szembeszegültek, tőle is megpróbáltak ezt-azt ellopni, és attól is egy hajszálra voltak, hogy megverjék. Szemtanúk szerint nem kizárt, hogy az illetők alkohol vagy más tudatmódosító szer hatása alatt voltak, úgy sétafikáltak a vonaton, mintha csak egy bevásárlóközpontban lettek volna. A botrányról értesítették a hatóságot, a rendőrök Nagykárolyban szállították le a szerelvényről a randalírozókat, akiket őrizetbe vettek. A határőrség arra a sajtóban megjelent felvetésre, hogy miért utazhattak a líbiaiak felügyelet nélkül a vonaton, azt a választ adta, hogy azok törvényesen tartózkodnak az országban, szabad mozgásjoggal. További cikkek

A túra gyülekezőjének résztvevői az érmihályfalvi emlékműnél

Emléktúra a háborús áldozatok tiszteletére

2020. Január 13.

Bár több résztvevőre számított a szervező, egy tucatnyian voltak ott szombat reggel a háborús áldozatok tiszteletére szervezett emléktúra gyülekezőjén, Érmihályfalván.

Jótékonysági retro a Gödörben

2020. Január 14.

Ölyüs Noel gyógykezelésének támogatására.

Megismétlik a szilveszteri kabarét

2020. Január 13.

A Móka szombaton ismétli szilveszteri kabaréját.

Életkerék - 2019. December

2020. Január 10.

A december folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: