Csaba királyfi Debrecenben

2017. Szeptember 14.

Vasárnap a debreceni Nagytemplom előtt látható a Csaba királyfi című rockopera. Az előadás ingyenes.

 

G. Nagy Ilián: Csaba királyfi című székely nemzeti rockoperájának bemutatójára kerül sor szeptember 17-én, vasárnap helyi idő szerint 18.30 órakor Debrecenben, a Nagytemplom előtt. Közreműködik a Hajdú Táncegyüttes, az előadás ingyenes.

G. Nagy Ilián a 2015-ös, Nagyboldogasszony-napi csíksomlyói előadás előtt, a mű létrejöttét megelőző kutatásokat ismertetve egyebek közt arról számolt be a Hajdú Bihari Naplónak: – Benczédi Székely István első magyar nyelvű történelemkönyvében akadt meg a szemem egy mondaton: „A magyarokat Szkítiából két dolog indítá ki, az egyik Csaba királyfi testámentuma, a másik Emese álma.” (…) A Benczédi-féle nyomvonalon indultam el. Olyan Csaba királyfit igyekeztem fölmutatni, aki nem annyiból áll, hogy kirántja a kardot, és harcol, szalad előre, aztán a csillagösvényből lejön, ha bajunk támad, hanem egy egészen érzékeny, nagy formátumú államférfit állítottam a darab fókuszába – fogalmazott a szerző.

     (haon.hu)További cikkek

Egy arany- és egy bronzérem a gulyásfőző versenyről

2017. Szeptember 15.

A díjátadáskor kétszer is szólították az érmihályfalviakat a Szolnokon kilencedszer megrendezett gulyásfőző versenyen. Ifj. Szilágyi József tanár beszámolója.

Renoválják a mentőállomást

2017. Szeptember 15.

A kivitelezésre hatvan nap áll rendelkezésre.

Tök-Jó Dinnyefesztivál Nyírábrányban

2017. Szeptember 14.

Szombaton tartják a szomszédos Nyírábrány ünnepét, melyen koncertezik Bunyós Pityu, a Honeybeast és a Neoton.

Összehasonlították a két ország szakoktatását

2017. Szeptember 14.

A magyarországi szakoktatás gyakorlatáról szerezhettek tapasztalatot a Mezőgazdasági Főgimnázium diákjai és tanárai egy képzési program keretében. Boda Brigitta és Nagy Melinda kísérő tanárok beszámolója.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: