Csalási kísérlet a rendőrség nevében

2018. Június 13.

A rendőrség soha nem kér online átutalásokat az adatok visszaszerzése érdekében – figyelmeztet a Román Rendőrség.

(Illusztráció)

(Illusztráció)

A Román Rendőrség felhívja a figyelmet: csalási kísérlet történik a nevében, informatikai rendszereken keresztül próbálnak pénzt kicsalni a lakosságtól.
A rendőrség soha nem kér online átutalásokat az adatok visszaszerzése érdekében – figyelmeztet a Román Rendőrség. Az intézménynél többen jelezték, hogy nevében próbálják meg informatikai rendszereken keresztül megkárosítani a kiszemelt áldozatokat.

Az országos rendőr-főkapitányság (IGPR) kéri a lakosságot, hogy amennyiben olyan üzenetet kap, hogy online utaljon át pénzt adatok dekódolása céljából, legyen tisztában vele, hogy csalásról van szó és ne kövesse az utasításokat. „Jelentse a rendőrségnél, ha számítógépét lekódolták vagy, ha már kifizette az összeget. A Román Rendőrség azt tanácsolja, hogy ne fizesse ki a vírust kapott számítógépen tárolt mappák dekódolására kért összeget, mert legtöbb esetben a mappákat nem fogja visszakapni. Azonnal értesítse a rendőrséget, ha ilyen típusú támadás érte” – olvasható az IGPR felhívásában. 
A rendőrség ugyanakkor vírusellenőrző program használatát javasolja, és kéri a lakosságot, hogy soha ne nyissanak meg a közösségi hálón kapott, ismeretlen személytől származó, nem várt csatolmányokat.

  (Bihari Napló)


További cikkek

"A közös éneklés párját ritkító élmény"

2018. Június 13.

Négy - három helyi és a Püspökladányból érkezett - kórus adott koncertet vasárnap délután az érmihályfalvi római katolikus templomban. A Hajdú Bihar megyei vendégek mostani vendéglátók tavaly novemberi látogatását viszonozták.

A honismereti kör névadójának szobra Érmihályfalván

Újjáalakul a honismereti kör

2018. Június 13.

Pénteken tartja újjáalakuló összejövetelét a Dr. Andrássy Ernő Honismereti Kör.

Labdarúgó VB - magyarul

2018. Június 12.

Az alábbi módszerrel és elérhetőségen, interneten keresztül, fogható lesz a foci VB magyarországi közvetítése.

Előadás a gyermekek elleni erőszak világnapján

2018. Június 12.

Június 5–én, a gyermekek elleni erőszak világnapján, a Lámpás Alapítvány szakemberei illetve az Érmihályfalvi 1–es számú Mezőgazdasági Főgimnázium diákjai és tanárai információs előadást szerveztek az érmihályfalvi Zelk Zoltán Gimnázium két osztályának, ahol az erőszak formáiról, kiküszöböléséről és megoldási lehetőségeiről beszéltek. Gergely Tamás tanár beszámolója.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: