Dabason zúg majd az érmelléki március

2019. Február 28.

Március 10-én a dabasi OBO Arénában mutatja be az érsemjéni Ezüstperje és a helyi Tilinkó néptánccsoport, illetve az érmihályfalvi Palytime együttes, Koczkás Zsolt és ifj. Lupsa János a Zúg március című produkciót.

 

Az érsemjéni Ezüstperje néptánccsoport és ez érmihályfalvi Playtime együttes Zúg Március című produkcióját két éve láthatta először az érsemjéni, majd az érmihályfalvi publikum a '48-as forradalom és szabadságharc emlékére tartott ünnepségeken. A formabontó, a nép- és rockzenét, illetve a néptáncot ötvöző műsor megragadta az RMDSZ megyei vezetőnek figyelmét is, így azt tavaly március idusán a nagyváradi Szigligeti Színházban is eladták. Már tavaly eldőlt, hogy a produkció "diadalmenete" nem áll meg ezzel, hiszen meghívást kaptak Dabasra (Pest megye), ahol az idei márciusi ünnepségek fénypontja lesz, helyi előadókkal kiegészítve. Az elmúlt hét végén az előadók közös próbát tartottak az érsemjéni Fráter Lóránd Művelődési Házban.A közös munkáról Sütő Judit nyilatkozott lapunknak, aki férjével, Szabolccsal vezeti az Ezüstperjét, ők a produkció megálmodói, színpadra állítói. Mint elmondta, kapcsolatuk a dabasiakkal 2018 nyarán kezdődött, a budapesti Szent László Társulat szervezte néptánctáborban. Ott még csak a csoportvezetők, mármint az Ezüstperje és a dabasi Tilinkó vezetői között alakult komolyabb barátság, a csoportok tagjai csak az elmúlt héten találkoztak szemtől szembe, de pár perc után már olyanok voltak, mint akik mindig is "haverok" voltak. 
Történt ugyanis, hogy a Zúg március című "folk-rock táncjáték" felvétele olyan hatással volt Farkas Gáborra, a Tilinkó vezetőjére, hogy a semjéniek meghívása mellett döntött. Mivel a koreográfiába beveszik a dabasi táncosokat is, a próbákat mindenki külön végezte, saját környezetében. Eddig, ugyanis az elmúlt hét végén, péntektől vasárnapig már Semjénben "állt a bál", a néptáncosok mellett beszállt az előkészületekbe a Playtime is, illetve Koczkás Zsolt billentyűs és ifj. Lupsa János hegedűs, továbbá társult hozzájuk a budapesti Magos népzenei együttes prímása, Kovács Márton is. Csak emlékeztetőül: a Zúg Március című műsor témája  az 1848-49-es szabadságharc, a darabot Petőfi Sándor felesége, Szendrey Júlia által megírt titkos napló ihlette. A főszereplőket az Ezüstperje volt táncosai alakítják, Júlia szerepében Nagy Mária látható,  Petőfi Sándort és fiát Zoltánkát Szabó Imre és fia Bence alakítja, de felesége Tünde is színpadon van, a dada szerepben. A hosszú hétvégét kitöltő munka feltételeiről a semjéni önkormányzat és a táncosok szülei gondoskodtak, amit a dabasiak viszonozni fognak két hét múlva. A  következő "nagy találkozásra" két hét múlva kerül sor, március 8-án Dabason, amikor már "élesben" zajlanak majd a próbák, hiszen március 10-én, vasárnap 17 órától kerül sor az előadásra az OBO Arénában.
     (Bihari Napló)

További cikkek

ANL-lakások: elfogadták az ez évi listát

2019. Március 1.

Egyhangúan elfogadták a tanácsosok az ANL-lakásokra vonatkozó ez évi prioritási listát.

A szelektív szemétgyűjtő állomás várja a szolgáltatót

Ismét megpróbálnak szemétgazdálkodót találni

2019. Március 1.

Érmihályfalva önkormányzata ismét "nekifut" a szelektív szemétgyűjtési szolgáltatás közbeszerzési eljárásának, ami egyszer már sikertelenül végződött. A tervezetet egyhangúan elfogadták a tanácsosok a szerdai képviselő-testületi ülésen.

Előadások a Házasság hetében

2019. Február 28.

Immár ötödik alkalommal csatlakozott az érmihályfalvi magyar baptista közösség a Házasság hete rendezvénysorozathoz, mely egy hétig a házasság és a család fontosságára irányítja a figyelmet.

(logó: mariaradio.hu)

Regisztrálni kell a pápa csíksomlyói látogatására

2019. Február 27.

A pontifex.ro honlapon kell bejelentkezniük mindazoknak, akik részt szeretnének venni Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói miséjén. Gyakorlati tudnivalók.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: