Drámapályázaton szerepelt a katolikus plébánia "csapata"

2019. November 27.

A Páduai Szent Antal Plébánia csapatát alkotó 12 diákot Belényesi Katalin és Felvinczi Erzsébet tanítónők készítették fel az egyházmegyei drámapályázatra.

 

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye „Nagy sokaság csatlakozott hozzá, mert hallották, mi mindent tett” (Mk 3,8b) mottóval hirdetett drámapályázatot iskolásoknak, készülve a 2020-as budapesti Eukarisztikus Kongresszusra. A témák Jézus Krisztus példabeszédei és csodái voltak.
A második alkalommal meghirdetett drámapályázatra plébániai csoportok vagy osztályközösségek nevezhettek három korosztályban: I–IV., V–VIII. és IX–XI. osztályosok, a jelenetek hossza pedig nem haladhatta meg a tíz percet. 
A bemutatókat az elmúlt kedden délután tartották a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében., ahol Böcskei László megyés püspök hangsúlyozta: ez egy olyan rendezvény, melynek üzenete nemcsak arról szól, hogy hat csoport fellép, hanem sokkal többről, arról is, hogy megvalósítható az a krisztusi tanítás, amiről a Bibliában olvashatunk, vagyis hogy „szeressétek egymást”. 
A nagyváradi Bonitas Magyar Speciális Oktatási Központ diákjai (12 diák, 0–IV. osztály) a Szeretethimnuszt mutatták be, felkészítőik Árkosi Julianna, Kovács Krisztina és Egly Renáta gyógypedagógusok. A Szent László Római Katolikus Teológiai LíceumX. B. osztályának tanulói (10 diák) A búza és a konkoly című produkcióval készültek, felkészítőjük Nemes István hitoktató. A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum V. B osztályának tanulói (14 diák) a csodálatos kenyérszaporítás történetét mutatták be, felkészítőik Benedek Ramóna, Papp-Tóth Emese és Zalder Éva tanárnők. A margittai római katolikus plébánia csapata (4 diák, VIII. és X. osztályosok) Lázár feltámasztását elevenítették meg, felkészítőjük Nyíró Szabolcs hitoktató. A nagyváradi Művészeti Líceum X. osztályos tanulói (7 diák) a tékozló fiú történetét játszották el, felkészítőjük Kötting Ilona hitoktató. Érmihályfalváról a Páduai Szent Antal Plébánia csapata (12 diák) a Megbocsátás című előadással szerepeltek, felkészítők Belényesi Katalin és Felvinczi Erzsébet tanítónők. 
A pályaműveket nem rangsorolták.
   (forrás: Bihari Napló)


További cikkek

Idén is ösztönöz a Rákóczi Szövetség

2019. November 27.

Szerdán délelőtt 78 kisdiák kaphatta meg az úgynevezett beiratkozási ösztöndíjakat.

A Mikulás érkezése egy korábbi esztendőben

Idén is lesz Mikulásvárás a főtéren

2019. November 28.

Várják az óvodás és kisiskolás gyermekeket, tanítóik, óvónőik és szüleik kíséretében.

Másodszor mutatkozott be a debreceni alkotó Érmihályfalván

2019. November 27.

A debreceni Nagy Adrienn festménykiállítása az év végéig tekinthető meg az érmihályfalvi városi könyvtár galériájában.

(Illusztráció)

Januárban kezdődik az oltási kampány

2019. November 26.

Azok a 11–14 éves lányok kapják meg ingyenesen a HPV-vírus (humán papillóma vírus) elleni védőoltást a háziorvosi rendelőkben, akiknek szülei 2017 és 2018 során erre vonatkozó igénylést nyújtottak be.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: