Elektronikus pénztárgépek ellenőrzése

2019. Március 14.

Ellenőrzésekbe kezd március 15-étől az adóhatóság (ANAF). A tematikus ellenőrzés során azt vizsgálják, áttértek-e a cégek az új, elektronikus naplós pénztárgépek használatára.

 

Az adóhatóság közleménye értelmében az ellenőrzést az indokolja, hogy februárban jelentősen visszaesett az elektronikus pénztárgépekre vonatkozó igénylések száma, noha nincs hiány ezekből a piacon, a forgalmazó vállalatok raktárán van elegendő pénztárgép.

Azokat a vállalkozásokat, amelyeknél problémákat észlelnek, első körben nem büntetik meg, hanem – az úgynevezett megelőzési törvény értelmében – határidőt szabnak nekik, amíg pótolhatják a mulasztást. A határidő azonban ezúttal rövid lesz, mert minden típusú pénztárgépből van a piacon, így ezek beszerzése nem húzódik el – áll a közleményben, amelyben hozzáteszik, hogy a kiszabott határidő lejárta után tíz nappal megismétlik az ellenőrzést.

A kormány tavaly májusban fogadta el az elektronikus naplójú pénztárgépek bevezetéséről szóló sürgősségi rendeletet. Ennek értelmében a nagy- és közepes vállalkozásoknak szeptember 1-jétől, a kisvállalkozóknak november 1-jétől kellett áttérniük az új kasszagépek használatára.

   (Bihari Napló)További cikkek

Elmarad az előadás

2019. Március 14.

Elmarad a szombat estére meghirdetett előadás.

A képen látható tömbházsor felújításáról van szó

Rendkívüli ülés, két témával

2019. Március 15.

Rendkívüli tanácsülést tartottak csütörtökön Érmihályfalván, két napirendi ponttal.

Adósságbehajtás, hálózati lekötés

2019. Március 14.

Az Észak-Nyugati Víz- és Csatornamű Rt. közleménye azokhoz, akiknek tartozásuk van, illetve akiknek nincs szerződésük.

Meghosszabbították az egységes adónyilatkozat leadási határidejét

2019. Március 13.

Meghosszabbította a kormány keddi ülésén az egységes adónyilatkozat leadási határidejét március 15-ről július 31-ig. Ugyaneddig a határidőig lehet élni a 2, illetve 3.5 százalékos adófelajánlással.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: