Előadás a gyermekek elleni erőszak világnapján

2018. Június 12.

Június 5–én, a gyermekek elleni erőszak világnapján, a Lámpás Alapítvány szakemberei illetve az Érmihályfalvi 1–es számú Mezőgazdasági Főgimnázium diákjai és tanárai információs előadást szerveztek az érmihályfalvi Zelk Zoltán Gimnázium két osztályának, ahol az erőszak formáiról, kiküszöböléséről és megoldási lehetőségeiről beszéltek. Gergely Tamás tanár beszámolója.

 

Az előadás kezdetén Vura Otília pszichológus, Pușcaș Ilona szociális munkás, Gergely Tamás tanár és Pap Tímea tanárnő beszéltek az erőszakról általában, valamint elmondták, hogy a Lámpás Alapítvány hogyan tud segíteni az erőszak áldozatain, milyen lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy leküzdjük az erőszakot a környezetünkben.

A következőkben a Főgimnázium felkészített diákjai - Barabás Éva, Balaj Regina, Deák Ádám és Szilághi Krisztián - mutatták be az erőszak formáit, egy kicsit másképp, rendhagyó módon. Az említett diákok ugyanis nemcsak szóban beszéltek az erőszak 6 formájáról, hanem mindeniket egy-egy rövid színdarab formájában előadták fiatalabb diáktársaiknak.

A diákok aktívak voltak és bátran fejtették ki véleményüket a témával kapcsolatban. Több kérdésük is volt, ami azt bizonyítja, hogy igenis ismert számukra is az erőszak fogalma, nem kezelik tabuként és bízunk abban is, hogy ők is, ott ahol élnek, abban a környezetben, ahol nap mint nap megfordulnak, tenni fognak azért, hogy az erőszakot kizárják.

                 Gergely Tamás, német szakos tanár


További cikkek

Labdarúgó VB - magyarul

2018. Június 12.

Az alábbi módszerrel és elérhetőségen, interneten keresztül, fogható lesz a foci VB magyarországi közvetítése.

(Illusztráció)

Csalási kísérlet a rendőrség nevében

2018. Június 13.

A rendőrség soha nem kér online átutalásokat az adatok visszaszerzése érdekében – figyelmeztet a Román Rendőrség.

Jelenet az előadásból (fotó: Molnár József)

Még egy görbe éjszaka

2018. Június 12.

A Móka megismétli a XXVI. Nyíló Akác Napokon bemutatott előadását.

A bajnokság utolsó meccséhez sorakoztak fel a csapatok

11. helyen zárt az Unirea

2018. Június 11.

Bár erősen törekedett rá, mégsem a játékvezető lett a főszereplő az utolsó bajnoki meccsen. Az Unirea a 11. helyen végzet. Még hátra van az idény legfontosabb meccse: szerdán megyei kupadöntő!

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: