Erasmus + : A határok nélküli ökológiai mezőgazdaság

2015. November 25.

A mezőgazdasági technikus szakosítású X. osztályos tanulókat szólítja meg az az Erasmus + pályázat, melynek nyitó tanácskozását a minap tartották meg a Mezőgazdasági Főgimnáziumban.

 

A hónap elején tartotta meg a Mezőgazdasági Főgimnázium egyik Erasmus + pályázatának nyitó konferenciáját, a minap pedig a másik nyertes pályázatukat is útjára indították, az iskola egyik laboratóriumában tartott tanácskozással, melynek címe: A határok nélküli ökológiai mezőgazdaság.

Az Erasmus + nemzetközi partnerség magába foglalja

 az Érmihályfalvi 1-es számú Mezőgazdasági Főgimnáziumot, a pályázat haszonélvezőjét, illetve a Fattoria Biologica Patrice-t (Olaszország), a kiszállásért felelős partnert.

A pályázat célkitűzései:

- biorendszerben  takarítsanak be termést, olasz családi farmokban tanulva, biztosítva a szakmai  beilleszkedést és az eredményes szakmai gyakorlatot,

- fejleszteni az angol és az olasz nyelvű kommunikációt, a társadalmi, az interkulturális kompetenciákat, a résztvevők jövőbeli szakértelmének javítását, a nevelési távlataik kiszélesítését,

- a vállalkozási képességek megszervezése és tökéletesítése, a családi farmok működési és szervezési módjának megfigyelése révén.

A pályázat a mezőgazdasági technikus szakosítású X. osztályos tanulókat szólítja meg, azzal a céllal, hogy

az iskola végzősei ismerkedjenek meg a családi farmokban zajló munkával, tanulják meg azt, hogy miképpen lehet ilyen farmokat alapítani, vezetni, hasznosítani a szervezési és a korszerű technológiai ismereteket, értékesíteni a megtermelt javakat.További cikkek

Pénteken zárva lesz a Városháza

2015. November 25.

Az elektromos hálózat javítása miatt pénteken zárva lesz a hivatal.

Biró Rozália a szerdai érmihályfalvi tanácsülésen

Tanácsülés szenátori jelenléttel

2015. November 25.

Az érmihályfalvi képviselő-testület novemberi, szerdán délelőtt tartott rendes ülésén jelen volt Biró Rozália szenátor, aki a helyi ügyek iránt érdeklődött.

Kispályás focibajnokság - 2015, helyosztók

2015. November 25.

A Somogyi Zsolt Emlékkupa kispályás teremlabdarúgó bajnokságban már csak a helyosztók vannak hátra. Alább a párosítások és a meccsek időpontjai.

Komoly munka "mesés" jókedvvel

2015. November 24.

Valóban, igen komoly munkát végeztek azok a II.-IV.osztályos kisdiákok, akik részt vettek az idei Mesék szárnyán mesevetélkedő második fordulóján, november 23-án. Gábor Éva tanítónő összefoglalója.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: