Erdélyiek is igénybe vehetik a magyarországi Diákhitelt 1-et

2019. Július 31.

A határon túli magyarok is igénybe vehetik a szabadfelhasználású Diákhitel 1-et – közölte a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója.

(Illusztráció: diakhitel.hu)

(Illusztráció: diakhitel.hu)

Magyar Péter azt mondta, több mint húszezer magyar diák tanul erdélyi egyetemen, viszont csak pár tucat veszi igénybe a hitelt. Az igényléshez magyarra fordított hallgatói jogviszony és magyar bankszámla szükséges – ismertette.

Kiemelte, a cél az, hogy Magyarországon és az egész Kárpát-medencében ne legyen olyan fiatal, aki azért nem tud felsőoktatási tanulmányokat folytatni, mert a családi vagy egyéb körülmények nem teszik azt lehetővé. Emlékeztetett, az 1,99 százalékos kamatú Diákhitel 1 keretében havi maximum hetvenezer forintot lehet igényelni, egy félévben legfeljebb öt hónapra. A képzési díjakra felvehető Diákhitel 2 kamatmentes, ezzel az önköltséges képzésben résztvevő hallgatók húsz százaléka él. Mindkét hitel igényléséhez érvényes hallgatói jogviszony szükséges, visszafizetését a diploma megszerzése után négy hónappal kell elkezdeni, de bármikor ingyenesen előtörleszthetők – mondta, hozzátéve, a diákoknak nem okoz problémát a hitel visszafizetése. Magyar Péter kitért arra is, hogy a nyelvtanulási hitelt október 1-jétől lehet igénybe venni. Ennek keretében egyszeri 500 ezer forintot lehet igényelni, amelyet öt év alatt kell visszafizetni. Sikeres nyelvvizsga esetén az induló 1,99 százalékos kamat nulla százalékossá válik.

  (maszol.ro)További cikkek

Várhatóan októbertől változik a szemétgazdálkodás rendszere

2019. Augusztus 1.

A jelenlegi rendszerben a város költségvetésének 20%-os ráfizetést jelent a szemétgazdálkodás havonta.

(Illusztráció)

Egy héttel meghosszabbíthatják a nyári nagyvakációt

2019. Augusztus 1.

Viorica Dăncilă miniszterelnök a szerdai kormányülésen arra kérte a tanügyminisztert: halassza el a tanévkezdést szeptember 16-ára.

Kovács Attila (balról a második) újra tagja a tanácsosi testületnek

Új tanácsos lépett a testületbe

2019. Július 31.

Az elhunyt dr. Turucz Mária helyét Kovács Attila foglalta el a képviselő-testületben.

Emlékművet avattak a mihályfalvi templomkertben

2019. Július 31.

Az érmihályfalvi és kassai reformátusok ismét hagytak maguk után egy jelet a jövő számára: emlékművet avattak az érmihályfalvi templomkertben múlt vasárnap, a Rákóczi Emlékév jegyében.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: