Érettségi 2018: a szóbeli eredményei

2018. Február 28.

Az elmúlt két hétben zajlott az idei érettségi szóbelije. Alább olvashatóak a Mezőgazdasági Főgimnázium végzőseinek eredményei.

 

 A tavalyi érettségihez képest újdonság idén, hogy a szóbeli vizsgákat 2018. február 12. és 22. között már megtartották. Ekkor a román nyelv, az anyanyelv és idegen nyelv mellett a digitális kompetenciákat is felmérték. 
Zeffer Tímeától, a Mezőgazdasági Főgimnázium igazgatónőjétől megtudtuk: a vizsgára 43-an iratkoztak be, 23-an a magyar tannyelvű, 20-an a román tannyelvű tagozatról. (Valamennyien idei végzősök, hiszen a korábban végzetteknek, de az érettségin elbukottaknak csak írásbelin van lemaradásuk).
A román nyelvű szóbelin 3 kiváló minősítést kaptak, 18-an jól, 22-en átlagosan teljesítettek.
Az anyanyelvű (magyar) vizsgán mind a 23 diák a kiváló minősítést kapta meg.
Az idegen nyelvű vizsgán németül (10-en) és angolul (33-an) szóbeliztek a diákok, minősítésük a legjobbtól a legrosszabbig 5 fokozat között mozgott.
Az informatikai felkészültség próbatételén 2-en a legjobb értékelést kapták, 4-en jól, 21-en átlagosan teljesítettek, 11-en a kezdő szintet ütötték meg, 5-en a minimális elvárási szint alatt maradtak.
A szóbelin kapott minősítések megjelennek majd az érettségi diplomákon, ám nem fogják befolyásolni a vizsga sikerességét. 
A vizsga minden szempontból kifogástalan körülmények között zajlott, technikai nehézségek sem adódtak, tudtuk meg az igazgatónőtől.
Az írásbelik szokásos módon nyáron zajlanak, június 25-től 28-ig, majd július 4-én tudják meg az eredményeiket a diákok, ezután lehet fellebbezni. A részletes beosztás ide kattintva olvasható.


További cikkek

Munkaszüneti nap lesz nagypéntek

2018. Március 1.

Döntő házként megszavazta szerdán a képviselőház a nagypénteket munkaszüneti nappá nyilvánító törvénytervezetet.

Jótékonysági bál a gyerekotthon javára

2018. Március 1.

Az érmihályfalvi gyerekekről is gondoskodó gálospetri gyerekotthon javára tartanak jótékonysági bált Tarcsán.

(Illusztráció)

Gyerekek beíratása az elemi osztályokba

2018. Február 28.

Az előkészítő osztályba azokat a gyermekeket lehet beíratni, akik 2018. augusztus 31-ével bezárólag betöltik a hatodik életévüket.

Több az üres ANL-lakás, mint a kérelmező

2018. Február 27.

Az év elején újra indult a prioritási lista.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: