Érmelléki ízek a húsvéti vásárban

2017. Április 20.

Nem csak fotókon és alkotói által, de az ünnepi ízeivel is bemutatkozott a váradi húsvéti vásárban az érmelléki települések sorában Érmihályfalva. Volt keletje a helyben készített fánknak (is).

Nyakó József polgármester (balról) és felesége társaságában a vásáros küldöttség

Nyakó József polgármester (balról) és felesége társaságában a vásáros küldöttség

Az ünnepet megelőző héten tartották a nagyváradi Szent László téren a húsvéti vásárt. Az ebből az alkalomból felállított faházikók egyikében naponta az Érmellék egy-egy települése is megmutathatta magát. Nagycsütörtökön Érmihályfalván volt a sor, mely igen nagy választékot kínált az érdeklődőknek. A szervezők által rendelkezésre bocsátott tévékészüléken mintegy 10 perces videóanyag futott ismételve magát, a várost bemutató, illetve különböző rendezvényeken készült fotókból összeállítva. A képzőművészeket, kézműveseket Kovács Éva, Torda Csilla, Kiss György és Farkas Ferenc képviselte, akik természetesen alkotásaikat is közszemlére tették.
Azok sem jártak rosszul, akik nem csak a látnivalókra voltak kíváncsiak, de harapnivalóra is számítottak: a húsvéti asztalra való kolbász-falatkák, kalácsok, bejglik, tepertős pogácsák mellett a helyi Szépkor nyugdíjas egyesületet képviselő Borbély Ilona és Erdei Margit közel 300 fánkot szaggatott és sütött ki a helyszínen, a porcukros ínyencségnek volt is keletje. Gyula Lehel, az érmelléki méhésztalálkozók szervezője mézet küldött a vásárba, de egy-egy gyűszűnyivel a "mihályfalvi mézesből" is lehetett kóstolni, ez az a tölgyfahordóban érlelt lépesmézes pálinka, melyet január végén megválasztottak a város sajátos italának. A délután 14 órától este 21 óráig nyitva volt házikónál a Nyíló Akác néptánccsoport tagjai, Borbély-Simon Csenge és Bíró Barbara, illetve az önkormányzatot képviselő Chirai Beáta fogadta az érdeklődőket.
      (erdon.ro)


További cikkek

Lehet jelentkezni a 2017-es szépségversenyre

2017. Április 20.

A XXV. Nyíló Akác Napok szépségversenyére lehet jelentkezni az alább megadott elérhetőségeken.

Versírás a költészet napjára

2017. Április 20.

A főgimnázium egyik diákja részt vett egy megyei szintű vers- és novellaíró pályázaton.

Sport-tantárgyversenyen az oina (méta) csapat

2017. Április 19.

Április 13-án vett részt a Mezőgazdasági Főgimnázium 11 fős csapata a Szilágy megyei Hidalmáson a sport-tantárgyverseny megyeközi szakaszán. A IX., X. és XI. osztályos diákokat Fele Szabolcs tanár kísérte.

Gázolaj-támogatási kérelmek leadása

2017. Április 19.

Az APIA értesíti az érintetteket, hogy a 2017-es év első negyedére érvényes, a mezőgazdasági célokra vásárolt és használt gázolaj támogatására szóló kifizetési kérelmek április végéig tehetőek le.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: