Érmihályfalván is koncertezett Tamás Gábor

Érmihályfalván is koncertezett Tamás Gábor
2015. November 23.
Partiumi turnéjának keretében több Bihar megyei településen is koncertezett az elmúlt napokban Tamás Gábor. Érmihályfalván szombaton este találkozhattak vele a műfaj kedvelői.
/vlm/Image/Show/84/
Először lépett az érmihályfalvi színpadra Tamás Gábor

November közepén, “Játsszuk el újra” című lemezének bemutató turnéja keretében, Észak-Erdélyben és a Partiumban koncertezett Tamás Gábor, a népszerű könnyűzene énekes. Ennek keretében látogatott el az elmúlt napokban több Bihar megyei településre is: Érszőlősre, Monospetribe, Érmihályfalvára, Székelyhidra, Bihardiószegre.
Az érmihályfalvi kultúrházban mintegy 80-an gyűltek össze az előadó első helyi fellépésre. A bevezetőként elhangzott szövegből megtudtuk, hogy a közel négy évtizede Svédországban élő Tamás Gábor népszerűségét annak köszönheti egyebek mellett, hogy “vele és általa együtt fedezzük fel az élet szépségeit, őrizzük magyarságunkat, és ő is ennek köszönheti örökifjúságát”.
A közönség tapsa közben színpadra érkező Tamás Gábor megköszönte, hogy az esős, szomorú idő ellenére ennyien megjelentek, majd a dalok között csevegve a publikummal beszélt életéről, művészi pályájáról.
Bemutatta az őt szintetizátoron kísérő Mátyás Szabolcsot ás András Attilát is, miközben sajátjai mellett más előadóktól megismert dalokat is előadott, például Violák (Szécsi Pál), Gyöngéden ölelj át… (Korda György / Keresztapa c. film). Saját feldolgozásban a Most múlik pontosan… (Quimby) is felhangzott, sőt, az Egy vérből valók vagyunk is, amit elmondása szerint azzal kapott meg az Ismerős Arcok együttestől, hogy “vigye szét a világban”.
Természetesen nem a pénzért koncertezik akár a kisebb településeken is szerte a világban, hanem mert meggyőződése szerint a magyarság összetartásának fontos módja a kultúrmisszió, mondta az előadó, aki Érmihályfalván – tekintettel a késői órára – nem a koncert végén, hanem annak szünetében dedikálta CD-it, DVD-it.
(erdon.ro / Rencz Csaba)