Facsikó-futam, első alkalommal

2018. Május 14.

Mezítláb, feltűrt nadrágszárral kell részt venni a futóversenyben.

 

Facsikó. Akár japán hangzásúnak is tűnhetne a szó, holott fából készült kis négylábúról van szó, ez lesz a vándordíja a Nyíló Akác Napokon szombat délben sorra kerülő versenynek. A részvételre 2006-ban született fiúkat várnak, akik a Praszler stadion fűszőnyegén kell 80 méteres futásban versenyezzenek. Ennek különlegessége, hogy mindezt mezítláb, feltűrt nadrágszárral kell megtegyék, mintegy megidézve a régi lurkók virtuskodását. Jelentkezni a helyszínen lehet, nem csak helyi gyerekeknek. Mindezt vonzóbbá teszik a díjak: az első helyezett 500, a második 300, a harmadik 200 lejt kap.

Mint megtudtuk, a következő évek programjába is tervezik ezt a futóversenyt, mindig 12 éves fiúknak. Jövőre már az idei győztes adhatja tovább a facsikót, melyet Kiss György fafaragó készített, s mint fotónkon is látható, az alkotó unokája szívébe már belopta magát. 

(A fesztivál teljes programja ide kattintva olvasható.)


További cikkek

Az orvosasszisztenseket köszöntötték

2018. Május 15.

Az elmúlt pénteken már negyedszer szerveztek találkozót Érmihályfalván az orvosasszisztensek napja alkalmából, melyre hivatalosak voltak a helyi gyakorló és nyugdíjas érintettek is.

Hordógurítással avatták fel a leaszfaltozott útszakaszt

2018. Május 16.

Hordógurítással avattak fel hétfőn délelőtt Érmihályfalván egy, az elmúlt hetekben rendbe tett, leaszfaltozott útszakaszt. Minden érintett reményét fejezte ki, hogy rövidesen lesznek még hasonló ünnepségre okot adó alkalmak.

"A szépséget a találkozás boldogsága adja"

2018. Május 14.

Tizenkilenc leány és tizenkilenc fiú elsőáldozott vasárnap délelőtt az érmihályfalvi római katolikus templomban.

Visszavágott a "Töri"

2018. Május 14.

Melyik az a focimeccs, ahol érsemjéni érsemjéni ellen játszik? Hát az Érmihályfalvi Unirea - Székelyhídi SK összecsapás. Utóbbiak alaposan visszavágtak az őszi vereségért.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: