Februárban kezdődik az érettségi

2018. Január 11.

Január utolsó és február első napjaiban lehet beiratkozni az idei érettségi szóbeli vizsgáira, melyekre már februárban sor kerül. Az írásbelik júniusban lesznek.

(Illusztráció)

(Illusztráció)

Alig kezdődött meg az új év, a diákok lassan iratkozhatnak is be az érettségi első szessziójára, január 29. – február 2. között van erre lehetőség. Az Oktatásügyi Minisztérium honlapján már közzétették az idei érettségi ütemtervét is, ennek változtatásáról 2017 őszén döntöttek.

A közzétett ütemterv szerint februárban kerül sor a szóbeli vizsgákra. Február 12-én és 13-án kezdődik az érettségi a román szóbeli vizsgával, február 14-én és 15-én anyanyelvből vizsgáznak a diákok, február 16-án, 19-én és 20-án pedig a digitális kompetenciák vizsgára kerül sor. Az utolsó szóbeli vizsga február 21-ére és 22-ére van ütemezve, amikor idegen nyelvből szóbeliznek a tizenkettedikesek.

Néhány hónap szünet után folytatódik az érettségi, az írásbeli vizsgák júniusban lesznek. Román nyelvből és irodalomból június 25-én vizsgáznak a diákok, anyanyelvből 26-án, a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból 27-én, a szaknak megfelelő választott tantárgyból pedig 28-án. Az eredményeket néhány nappal később, július 4-én fogják kifüggeszteni, július 5–8. között óvást nyújthatnak be azok, akik a jegyeikkel elégedetlenek. A végső eredményeket július 9-én teszik közzé.

A pótérettségire júliusban lehet majd beiratkozni, augusztus 20–23. között kerül sor az írásbeli vizsgákra, augusztus 24–31. között pedig a szóbelikre. Ezeknek eredményeit szeptember 1-jén, 12 óráig közlik, ugyanaznap lehet óvást benyújtani. A végső eredményeket szeptember 6-án függesztik ki.

  (Bihari Napló)


További cikkek

Lehűlés várható

2018. Január 12.

Nem változott az előrejelzés: az év eddigi leghidegebb napjai jönnek.

(Illusztráció)

Gyakrabban kell műszakiztatni

2018. Január 12.

A 12 éves vagy ennél idősebb autók műszaki vizsgáját évente kötelező megújítani.

Bővül a konzuli nap szolgáltatása

2018. Január 11.

Az anyasági támogatás és a babakötvények igénylésének ügyintézésével bővül az év első konzuli napja az RMDSZ-irodában.

Véradás január 17-én

2018. Január 10.

Szerdán, január 17-én újabb véradási akció lesz.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: