Folytatódik az erdő kitermelése

2019. Október 31.

Bizonyos feltétel mellett akár azonnal is lehet tűzifát venni. Ugyanakkor a város nevében fát áruló csalók is megjelentek.

 

A hűvösebb idő beköszöntével újra megélénkült a kereslet a tűzifa iránt. Nyakó József polgármestertől megtudtuk: folytatódik az akácfa kitermelése a város erdeiből, a március végéig tartó szezonban újabb két parcellát "nyitnak meg". A kérelmező kiszolgálása során a tavaly (mármint az előző szezonban) abbamaradt lista folytatódik, eddig 50 feliratkozotthoz jutott el a tűzifa. 
A lista az erdésznél van, ő szól annak a megadott telefonszámon, aki sorra kerül. A kiszolgálást gyorsítja, ha az igénylő maga megy a fáért és akár a felrakodásról is gondoskodik. 
Ha valaki azonban nem akar a lista szerint várni a sorára (vagy nem is szerepel a listán), az akár azonnal is fához juthat, azonban 2 köbméter akácfa mellé 3 köbméter nyárfát kell vásárolnia. A nyárfa 180 lej/köbméter, az akácfa 230 lej/köbméter.
A polgármester a fentiekkel kapcsolatban felhívja a figyelmet: megjelentek olyan faárusok, akik a város nevében az igénylőknél nyárfát adnak el akác helyett. A csalóknak semmi közük a város eredejéből származó fához, utóbbit csak az erdésszel történt egyeztetés után szállítják ki. Akinél jelentkeznek a csalók, az értesítse a rendőrséget vagy a Polgármesteri Hivatalt. Hasznos lehet az eddig történt esetek felderítéséhez, ha megfigyelik a jármű rendszámát. 


További cikkek

Ritka betegségben szenvedő kisfiúnak van szüksége segítségre

2019. November 1.

Az Érkörtvélyesen élő család második gyereke egészségesnek tűnően született, ám kiderült: gerinc eredetű izomsorvadás támadja szervezetét.

A renoválása vége felé tartó érmihályfalvi Városháza

Kormányrendelet adókamatok elengedéséről

2019. November 1.

Egy kormányrendelet bizonyos feltételekkel lehetővé teszi az elmaradt adók utáni kamat és büntetőkamat elengedését.

Használják az új parkolót!

2019. Október 31.

A temető mellett mintegy 400 parkolóhely van.

Vigyázat, iskola!

2019. Október 31.

A legforgalmasabb utak menti tanintézmények közelébe kerülnek a táblák.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: