Gyár, autómosó, bevásárlóközpont épül

2019. November 7.

Az érmihályfalvi Helyi Tanács októberi ülésén a tanácsosok több olyan kérdésben is szavaztak, melyek a város övezeti fejlesztési tervének (PUZ) módosítását érintik.

Két utca képükön látható kereszteződésében lesz az új bevásárlóközpont

Két utca képükön látható kereszteződésében lesz az új bevásárlóközpont

A határozati javaslatokhoz a beruházók csatolták a kivitelezés megvalósíthatóságát alátámasztó szakértői dokumentációkat, a tanácsosok ezek ismeretében dönthettek a szóban forgó területek eddigi rendeltetésének megváltoztatásáról. Az RDS-RCS telekommunikációs cég egy telefonos antennát állít a Deríki kertnek nevezett városrészben, pontosabban egy szőlőskertekkel teli dűlőben, ahol területet vásárolt magának erre a célra. Mint elhangzott: a cég rendelkezik ehhez minden engedéllyel, például azzal a tanúsítvánnyal, hogy nem károsítja az emberek egészségét. Egy nagykárolyi (Szatmár megye) vállalkozó automata autómosót létesít a városban, az ARA cipőgyárral szemközt, ehhez kell a szükséges terület rendeltetését megváltoztatni. És, ha már cipőgyár, egy másik, a városban működő Finproject nevű új gyárat szándékszik építeni a város Érkörtvélyes felőli határában, mely által állítólag megduplázza alkalmazottai számát. És, ha már építkezés, új bevásárlóközpont is épül: az Erkel Ferenc utca és Forradalom útja kereszteződésében, az üzemanyagtöltő állomás hátánál a Profi és a Pepco cégek nyitnak majd meg üzletet egyazon épületen belül. A központ létrehozásához magánterületeket vásároltak meg, egyelőre nem tudni, mikor tolhatjuk be először a bevásárlókosarat a polcok közé. 
Már nem a határozati javaslatok között, hanem az úgynevezett egyebek napirendi pontnál került terítékre a szomszédos Értarcsa önkormányzatának kérése. Ennek előzménye, hogy a Tarcsához tartozó Gálospetriből egy kövezett földút vezet a Nagyvárad-Szatmár országútra, részben érmihályfalvi területen át. A Tarcsa községhez tartozó szakaszt tavaly sikerült modernizálni a Megyei Tanács támogatásával, és Bordás Károly tarcsai polgármester már akkor felvetette, hogy jó lenne leaszfaltozni a mihályfalviak útrészét is. Ez nem olyan egyszerű azonban, mivel utóbbi város, előbbi község, és nem ugyanazon kritériumok alá esnek a pályázati lehetőségeik. Az említett kérés tehát arról szól, hogy az érmihályfalvi önkormányzat adja az út ráeső, mintegy 2,5 kilométeres szakaszának adminisztrálási jogát át időlegesen a tarcsaiaknak, hogy ők végezhessék el beruházást. Ehhez a "bürokráciai bukfenchez" még néhány adminisztratív lépést meg kell tenni, de a tanácsosok egyöntetű elvi beleegyezésüket adták, annál is inkább, hiszen a járható út mindkét településnek érdeke, azon sokan járhatnak például dolgozni Gálospetriből érmihályfalvi munkahelyükre. A tanácsosok a korábban említett határozati tervezetekre is egyhangúan igennel szavaztak.


További cikkek

Jótékonysági hétvége: Összefogás Noelért!

2019. November 7.

"A csoda létezik, a csoda él, a csoda bennünk van." Jótékonysági hétvége november 16-án és 17-én. A szervezők felhívása.

Megújított iskola, épülő tanuszoda

2019. November 8.

Befejeződött az 1. számú Technológiai Líceum renoválása, és - ha lassabban is a tervezettnél - épül a tanuszoda.

A Városháza előtt most ez a "csoda" áll

A Ford Carbenta Com tesztkaravánja újra Érmihályfalván

2019. November 7.

A márkakereskedő tesztvezetésre hív a főtérre.

Margittára várják a szavaló diákokat

2019. November 6.

Papp Attila körzeti szavalóverseny az I–V. osztályosok számára.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: