Gyerekek beíratása az elemi osztályokba

2018. Február 28.

Az előkészítő osztályba azokat a gyermekeket lehet beíratni, akik 2018. augusztus 31-ével bezárólag betöltik a hatodik életévüket.

(Illusztráció)

(Illusztráció)

A szaktárca közleményben tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a gyerekek elemi osztályokba való beíratásának első szakasza március 8. és és 26. között zajlik, majd április 12. és 18. között a második szakaszra kerül sor, amikor azokat a gyerekeket lehet beíratni a szabadon maradt helyek függvényében, akik az első szakaszról valamilyen okból lemaradtak.

Az előkészítő osztályba azokat a gyermekeket lehet beíratni, akik 2018. augusztus 31-ével bezárólag betöltik a hatodik életévüket. A szülők kimondott kérésére azonban a 6. életévüket 2018. szeptember elseje és december 31-e között betöltő gyerekeket is be lehet íratni előkészítő osztályba, amennyiben megfelelő pszichoszomatikai fejlettségi szinten állnak. Erről a megyei oktatási tanácsadó központok (Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională – CJRAE) állíthat ki megfelelő elismervényt március 1. és 23. között.

Március 1-én minden iskola közzéteszi a beiskolázási tervet és az előkészítő osztályok számát. Azok a tanintézmények, amelyek előkészítő osztályok indítását tervezik, kötelesek nyílt napot szervezni az érdeklődők számára március 1. és 12. között.

  (erdon.ro)További cikkek

Érettségi 2018: a szóbeli eredményei

2018. Február 28.

Az elmúlt két hétben zajlott az idei érettségi szóbelije. Alább olvashatóak a Mezőgazdasági Főgimnázium végzőseinek eredményei.

Munkaszüneti nap lesz nagypéntek

2018. Március 1.

Döntő házként megszavazta szerdán a képviselőház a nagypénteket munkaszüneti nappá nyilvánító törvénytervezetet.

Több az üres ANL-lakás, mint a kérelmező

2018. Február 27.

Az év elején újra indult a prioritási lista.

Fizet az APIA

2018. Február 27.

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség megkezdte a kifizetést az állatok életminőségének jobbítása-program kedvezményezettjeinek.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: