Hazai döntetlen, aminek mi örülhettünk

2017. Április 18.

Úgy játszottunk 0-0-t a szalontaiakkal, hogy örülhettünk az itthon maradt egy pontnak...

Amikor még azt hittük, a piros-feketék és piros-fehérek harca hazai győzelmet hoz

Amikor még azt hittük, a piros-feketék és piros-fehérek harca hazai győzelmet hoz

Ne vegye senki tiszteletlenségnek, de a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság húsvéti fordulójában az Unirea hazai meccse a Szalontai Olimpia ellen egy valóságos "szenvedéstörténet" volt... Minden jel egy könnyed győzelmet vetített előre: előzőleg egy jó meccset produkálva hoztuk el a három pontot a Nagyváradi Egyetemtől, a szalontaiakat ősszel saját pályájukon is megvertük 3-1-re, ráadásul a hajdúvárosiak a tabellán vissza a harmadikok 3 győzelemmel és 13 vereséggel. Ezzel szemben...

Ifj.Fele Sándor már az első másodperctől szinte egész pályás letámadásra ösztökélte játékosait, ám valami hasonlót fundált ki ellenünk az ellenél trénere is. A 6. percben Crişan beadásából Foriş fejelt nem sokkal fölé, akkor még azt hittük, hogy eztán jönnek a támadásaink, góljaink. Nem jöttek, sőt. 

Mindkét oldalt az ideges kapkodás jellemezte, de mi mintha kevesebben lettünk volna a pályán, az előrevágott labdákra rendre késve érkeztünk, a párharcokat elvesztettük. A 24. percben az volt a szerencsénk, hogy a szalontai csatár egyedül a tizenhatoson belül egyenesen középre, Perényi ölébe rúgta a labdát. A 39. percben már a kapunkba került a labda, de a partjelző lest intett. A 43. percben Sándor beadását Mândrila erőtlenül fejelte kapura, rendes esetben egy ilyen "helyzetet" meg sem említenénk, de most nem volt más... A második félidő elején ifj.Fele Sándor kettős cserére szánta el magát, ám a sérüléséből éppen felépülőben lévő Gego, illetve az igazolása után mindjárt megsérül, tétmeccsen most először pályára lépett Krizsán nem sokat tett hozzá a teljesítményhez. A 65. percben talán fél méterről lőttek fölé a szalontaiak, a 67. percben pedig csak néztük, hogy a hálóba vagy mellé száll-e a labda? A 78. percben egy támadáson belül háromszor lőttek kapura, eredménytelenül (a végén Perényi a jobb alsóból tornázta ki a labdát), nem hiába tépte szinte a haját a szalontai edző: csak az ő szerencsétlenkedésükön múlt, hogy nem vitték el könnyedén a három pontot. A mi helyzeteinkről nem véletlenül nincs lajstrom... A három perces hosszabbításban még emberelőnybe is kerültünk, egy szalontai megkapta második sárgáját, de ez már nem osztott, nem szorzott.

Az Unirea összeállitása: Perényi - Crişan, Iova, Foriş, Hossu, Tóth (70.p. Gábor), Daroczi, Sándor, Lakatos, Béres (58.p. Gego), Mândrila (58.p. Krizsán).

A forduló további eredményei és a tabella ide kattintva tekinthető meg.

Az ifjúságiak meccsét a szemmel láthatóan fizikai fölényben volt vendégek nyerték 9-2-re.

A következő fordulóban az Unirea a Madarászi SK vendége lesz, vasárnap 11 órától (az őszi meccs részletei ide kattintva).


További cikkek

A verseny logója

Bölcs diákjainknak véget ért a vetélkedő

2017. Április 18.

A 108 nevezett csapat között a 42. helyet szerezték meg a főgimnázium diákjai azon a versenyen, melynek egyik célja: ismerjék fel az egyes tudományágak területéről származó információk közötti összefüggéseket.

Gázolaj-támogatási kérelmek leadása

2017. Április 19.

Az APIA értesíti az érintetteket, hogy a 2017-es év első negyedére érvényes, a mezőgazdasági célokra vásárolt és használt gázolaj támogatására szóló kifizetési kérelmek április végéig tehetőek le.

(Fotók: Facebook)

Sor a határnál

2017. Április 18.

Hosszú sorban kellett várakozni a határátlépésre húsvétkor.

A pesterzsébeti Csili Művelődési Központban

Tavasz és Költészet Pesterzsébeten

2017. Április 18.

A pesterzsébeti Csili Művelődési Központ vendége volt a Költészet napja alkalmából Szilágyi Ferenc Hubart, aki meg is osztja velünk élményét.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: