Idén is ösztönöz a Rákóczi Szövetség

2019. November 27.

Szerdán délelőtt 78 kisdiák kaphatta meg az úgynevezett beiratkozási ösztöndíjakat.

 

 A Rákóczi Szövetség 10 ezer forintnyi ösztöndíjat ad azoknak a határon túli családoknak, melyek iskolakezdő gyerekeiket magyar tannyelvű osztályba íratták. Akárcsak tavaly, vagy az azt megelőző években, a szövetség munkatársai Érmihályfalvára is megérkeztek, az ösztöndíjak átadására szerdán délelőtt került sor a kultúrházban.
A megjelenteket Varga Róbert, a Zelk Zoltán Általános Iskola igazgatója üdvözölte, megköszönve a szülőknek, hogy magyar tannyelvű osztályokba íratták gyerekeiket, biztatva őket - mivel leginkább fiatal szülők voltak jelen - további gyerekvállalásra is. A későbbiekben Nyakó József polgármester is köszöntötte a szövetség munkatársait, illetve a megjelent szülőket is, mintegy folytatva az igazgató gondolatait azzal, hogy mivel a romániai tanügyi rendszer nem tudja biztosítani az ideális körülményeket az oktatáshoz, a rendszerben pedig egyébként is meglehetős káosz uralkodik, igen nagy jelentőségük van az ilyen támogatási gesztusoknak, melyeknek ösztönző hatásuk kell legyen.
A továbbiakban - akárcsak a korábbi években - Petrovay László, a Rákóczi Szövetség iskolaválasztási programokért felelős igazgatója ismertette a szervezet tevékenységét, majd Nagy Klaudiával, a program munkatársával adták át az egyszeri ösztöndíjakat.
Varga Róbert igazgatótól megtudtuk: 78 előkészítő osztályos kisdiák részesült ebben, ők azok, akik tavasszal, még óvodásokként vehettek át iskolakezdő csomagot.


További cikkek

A Mikulás érkezése egy korábbi esztendőben

Idén is lesz Mikulásvárás a főtéren

2019. November 28.

Várják az óvodás és kisiskolás gyermekeket, tanítóik, óvónőik és szüleik kíséretében.

Élnek a kormányrendelet adta lehetőséggel

2019. November 28.

Érmihályfalva (is) él a kormány teremtette lehetőséggel, ami a kifizetetlen adók utáni kamatok és büntetőkamatok elengedését illeti, bizonyos feltételek mellett.

Drámapályázaton szerepelt a katolikus plébánia "csapata"

2019. November 27.

A Páduai Szent Antal Plébánia csapatát alkotó 12 diákot Belényesi Katalin és Felvinczi Erzsébet tanítónők készítették fel az egyházmegyei drámapályázatra.

Másodszor mutatkozott be a debreceni alkotó Érmihályfalván

2019. November 27.

A debreceni Nagy Adrienn festménykiállítása az év végéig tekinthető meg az érmihályfalvi városi könyvtár galériájában.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: