Ismét Aratók Találkozója volt Hajdúnánáson

2020. Július 6.

A hagyományhoz híven július első szombatján tartották meg Hajdúnánáson a XII. Hagyományőrző Aratók Találkozóját. Az egész napos programon részt vett a testvérváros, Érmihályfalva, küldöttsége, a Magyarok Kenyere programba szánt adományt is átadva.

 

Hajdúnánás immár a XII. Hagyományőrző Aratók Találkozójára invitált minket az elmúlt szombatra, a Hajdú Bihar megyei városba, pontosabban az attól nem messze található Nyakas farmra.

Szombaton reggel derűs napsütéses időben kezdődhetett meg a bemutató, amit a Nánási Hajdú Bokréta Hagyományőrző Egyesület, a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ és a Nyakas farm közösen szervezett. Nyakas András vállalkozó nem kis áldozatot vállalt a szervezésben, ugyanis ingyenes ellátásban részesítette az érdeklődő tömeget.

A szervezők évtizedes, kitartó munkáját Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (MAGOSZ) elnöke köszönte meg, ezután Szólláth Tibor polgármester is üdvözölte a megjelenteket.

Érmihályfalváról a Nyíló Akác néptánccsoport két táncosa Borbély-Simon Csenge és Zdroba Natália több, mint 400 darab hagyományosan hajtogatott tepertős pogácsát osztottak szét az összegyűltek között, melyek Oltean Erzsébet és Bíró Katalin keze munkáját dícsérik.

A délelőtti arató versenyt követően, amely során a munkafolyamatok pontos bemutatását kérték a résztvevő csapatoktól, a szervezők kulturális műsorral szórakoztatták az összegyűlt tömeget a késő délutáni órákig.

Ezek mellett a jó hangulatért felelt még a Hajdú Bokréta dalos csoportja, a Lente Lajos Magyarnóta Egyesület, valamint Tordai Zoltán és Cigányzenekara, akik kísérték a különböző csoportokat, nótázni vágyókat. Volt továbbá néptáncbemutató, a tarlón csikós bemutató, a gyerekeket ugráló várak várták, de lehetőség nyílt szekerezni és hintózni is.

A Magyarok Kenyere Program búzájának ünnepélyes átadása során, Nyakó József, Érmihályfalva polgármestere, felajánlotta, egy adományozó levél kíséretében,  azt az 57 mázsányi búzát, melyet a város gyűjtött helyi kis- és nagygazdáktól (mellékelt fotó). Az adományozó gazdákat Kis Imre mérnök  képviselte a helyszínen.

A továbbiakban Vigh Ibolya és Maneszes Márton kolozsvári előadóművészek, illetve Nagy Gréta és Fejszés Attila a győri Nemzeti Színház művészei szórakoztatta publikumot, a szervezők pedig azzal búcsúztak, hogy jövő július első szombatján újra találkozunk.

 

Chirai Beáta

Bibarț Nagy TímeaTovábbi cikkek

Már most sok a szúnyog Érmihályfalván

2020. Július 6.

Kérjük legyenek türelemmel, igyekszünk legrövidebb idő alatt megoldani ezt az állapotot.

ilusztráció

Leszámolunk a szúnyogokkal Érmihályfalván!

2020. Július 9.

Július 13 – án, egész napos szúnyogirtás veszi kezdetét Érmihályfalva közterületein.

Szolidárisak kell legyünk minden téren!

2020. Július 6.

Összefogva hatékonyabban és eredményesebben tudunk megbirkózni a nehézségek legyőzésében.

Amikor adni jobb, mint kapni…

2020. Július 3.

Bízunk benne, hogy még sok hasonló kezdeményezésről számolhatunk be.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: