"Jó tudni, hogy nem a lakosság érdekeit védik"

2019. Március 15.

Nyakó József polgármester észrevétele a csütörtöki képviselő-testületi ülés kapcsán.

 

Bár nem sokat értek el vele de, a helyi EMNP tanácsosai a helyi tanács csütörtöki ülésén nem szavazták meg a város központjában levő tömbházak felújítását finanszírozó pályázat dokumentálásához szükséges döntését. Ha rajtuk múlik ez a projekt megbukik és a megpályázott 3 millió lej egy másik település lakóit gazdagította volna. Még jó, hogy a felelősségteljes többség ezúttal is mérlegelt és a város, valamint a tömbházlakók javára döntött. 

Ez a döntés biztosítja a projekt további útját a sikeres megvalósítás felé. Nem szeretnénk, ha könnyelmű, a »csak azért sem« szemlélet érvényesülne a helyi tanács döntései során. Ebben az esetben ugyanis, ha nem sikerül az Uniós finanszírozás elnyerése, a lakóknak kell felújítaniuk saját pénzből saját tulajdonukat és ez sokkal borsosabb ár volna, mint a projektbeli önrész. Arra gondolni sem szabad, hogy mit hozna magával az Uniós források elvesztése, tudniillik, például Váradon az elhanyagolt ingatlanokra a polgármester ötszörös adót vet ki egy tanácsi döntés szerint.

Örülök annak, hogy ezúttal sem a makacssággal társult butaság győzött, és tovább reménykedhetünk abban, hogy a lakosság érdekében hozott döntésünk, mint a többi esetben is, maradéktalanul megvalósul.

Be kell valljam, nem keveset tépelődtem, hogy helyes-e, ha ez a tájékoztatás a mai napon, a magyarok nemzeti ünnepén jelenik meg? Azért döntöttem így, mert ez a jelenség rendszeresen ismétlődik, egyébként ünnepi beszédeinkben is gyakran hivatkozunk azokra a veszélyekre, amelyek ránk, az itt élő emberekre leselkednek nap mint nap, életünk során. Bár most kellett volna utoljára ilyen témával foglalkoznom.

          Nyakó József polgármesterTovábbi cikkek

Az Észbontók ismét megyei elsők

2019. Március 15.

Idén is az érmihályfalvi Észbontók lett Bihar megye legjobb csapata, így ők képviselhetik a megyét az országos elődöntőn.

"...pedig volna még, volna még mondanivalóm..."

2019. Március 18.

Március 14-én, csütörtök délután a Kányádi Sándor szavalóverseny helyi-körzeti szakaszára került sor a Bartók Béla Művelődési Házban.

A képen látható tömbházsor felújításáról van szó

Rendkívüli ülés, két témával

2019. Március 15.

Rendkívüli tanácsülést tartottak csütörtökön Érmihályfalván, két napirendi ponttal.

Elmarad az előadás

2019. Március 14.

Elmarad a szombat estére meghirdetett előadás.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: