Jótékonysági est egy beteg kisfiúért

2017. Február 1.

A Csilinka gyerekkórus, a Nyíló Akác néptánccsoport és a Móka színjátszó csoport lep fel azon a jótékonysági esten, melyen egy beteg kisfiú gyógykezelését lehet támogatni. Alább a szervező Bartók Béla Művelődési Ház felhívása.

 

Február 5-én, vasárnap 17 órai kezdettel az érmihályfalvi Bartók Béla Művelődési Ház jótékonysági estet hirdet a többszörös születési rendellenességgel küzdő és betegeskedő helyi, tízesztendős Somogyi Patrik gyógykezelésére.

A többszörös fogyatékkal élő kisfiú megsegítése érdekében a szervezők kérik az érmihályfalvi tehetős és kevésbé tehetős embereket, jöjjenek el a kultúrműsorral egybekötött közadakozásra, amelyen fellép a Csilinka gyermekkórus, a Nyíló Akác néptáncegyüttes és a Móka színjátszó csoport.

 Mindenkit szeretettel várnak.


                       Segítsünk Patrikon!

Patrik tíz éves. Agykárosodással és több születési rendellenességgel született. Egy ideig édesapja is velük élt, majd amikor kiderült, mennyire súlyos és visszafordíthatatlan a kisfiú állapota, édesanyja magára maradt a beteg gyermek felügyeletével és gyógykezelésének terheivel. Állását is ott kellett hagynia, mivel a gyermek ellátása és gondozása teljes embert igényelt. Érmihályfalváról a megyeközpontba való folyamatos utazások, különböző orvosi vizitek díja, a gyógyszerek költsége, a többszöri műtétekkel járó kiadások az édesanyát a kétségbeesés és a teljes eladósodás szélére sodorták, annál is inkább, mivel a gyermek betegsége az ő egészségi állapotát is megrontotta.

Patriknál az egyik agyfélteke szinte ki sem fejlődött, epilepsziás rohamai vannak, nem hall, valamint egy másik veleszületett rendellenesség miatt vizelési és egyéb ezzel járó gondjai is vannak, amelyek újabb műtétet igényelnének, ezúttal Debrecenben. Ezek mintegy 8 ezer lejjel terhelnék a Patrikot egyedül nevelő kétségbeesett anyát, aki már a hét elején a gyermek gyógyszereit sem tudta kiváltani a fogyatékosoknak járó siralmas és szégyenletesen kevés állami támogatásából. Vannak napok, amikor Patriknak és az édesanyjának már a napi élelmiszeradagra sem telik, ha a számlákat kifizeti.

A sorsukat csendben sirató és megaláztatásaikat halkan, magányosan viselő emberekre csak ritkán szokott odafigyelni a társadalom. Mint tudjuk, egyeseknek az átlagosnál is nagyobb kereszt jutott osztályrészül. Ha elbuknak és már nem sikerül neki felállni, vegyük át tőlük a terhet, legalább egy szívdobbanásnyi időre, hogy lélegzethez jussanak ők is, mielőtt ismételten vállaikra veszik a súlyából soha nem veszítő nehezéket.

Február 5-én, vasárnap délután 17 órakor átmenetileg segíthetünk Patrik terhelt kis életének könnyítésén, ha osztozunk vele a magunk keveséből, illetve adunk valamicskét abból a "nagyobb lerakatból", amit a Jóisten bizonyos helyekre azért halmozott fel, hogy megmérje általa a szíveket.

Vasárnap a Patrik gyógykezeléséért a Csilinka Gyermekkórus, a Nyíló Akác néptáncegyüttes, valamint a Móka színjátszó csoport tagjai érte lépnek a Bartók Béla Művelődési Ház színpadára.

Ne felejtsünk el jónak lenni...

                   Az érmihályfalvi Bartók Béla Művelődési Ház


További cikkek

Kisdiákjaink is "felköszöntötték" a Napsugarat

2017. Február 1.

A Bihar megyei flashmobhoz csatlakozva az érmihályfalvi kisdiákok is köszöntötték a 60 éves Napsugár gyermek-folyóiratot.

Oktatási-nevelési támogatás: többet fizetnek

2017. Február 2.

Nőtt az oktatási-nevelési támogatás összege és keddtől már benyújthatók a Szülőföldön magyarul pályázatok.

(Fotók: Facebook)

Szeretik a meséket az érmihályfalvi kisdiákok

2017. Február 1.

Bár a körzeti szakaszból a megyeibe került 12 csapat közül idén egyik sem jutott tovább az országos döntőbe, a Mesék szárnyán mesevetélkedőn részt vett kisdiákok (és tanítónőik) eredményeire most is büszkék lehetünk. A váradi Szacsvay Imre iskolában történteket Gábor Éva tanítónő foglalta össze.

5. születésnapját ünnepelte az ÉRMISZ

2017. Január 31.

Szombaton ünnepelte 5. születésnapját az ÉRMISZ. Nem maradt el az ilyenkor szokásos torta és a koccintás sem.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: