Kánikula lesz szerdán és csütörtökön

2017. Augusztus 8.

Szerdára és csütörtökre érvényes, sárga és narancs jelzésű kánikula-riasztást adott ki az ország nyugati felére az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM).

(Illusztráció: meteoromania.ro)

(Illusztráció: meteoromania.ro)

A meteorológusok szerdára elsőfokú (sárga) riasztást adtak ki az ország kilenc nyugati, északnyugati megyéjére. A hőhullám elborítja Bánságot, a Körösök-vidékét, Erdély és Olténia délnyugati felét.

A sárga jelzésű riasztás a következő megyékre lesz érvényes: Szatmár, Bihar, Arad, Fehér, Hunyad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinţi és Dolj. Ezekben a napokban a hőérzet mutatója (ITU) eléri, sőt helyenként meghaladja a 80-as kritikus értéket. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 35 és 37 Celsius-fok között várhatók, és a hőmérők higanyszála éjjel sem süllyed 20 Celsius-fok alá. 

Csütörtökön másodfokú (narancs) színű riasztás érvényes a következő megyékre: Dolj, Mehedinţi, Krassó-Szörény, Temes, Arad és Bihar. Az alacsonyan fekvő területeken az ITU eléri, sőt helyenként meghaladja a 80-as kritikus értéket. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 37 és 39, a legalacsonyabb éjszakai hőmérsékletek 20-25 Celsius-fok között várhatók.

Ugyancsak csütörtökön 13 nyugati megyében elsőfokú kánikula riasztás lesz érvényben magas páratartalommal és 35 - 37 Celsius-fokos maximális hőmérséklettel. 

Az ANM szerint a hőhullám egészen a hét végéig eltart és ebben az időszakban hegyvidéken, főleg délutánonként, fokozott légköri instabilitásra számíthatunk.

 (maszol.ro)


További cikkek

Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok zajlottak Érmihályfalván

2017. Augusztus 9.

Érmihályfalván augusztus 2–5. között került sor az V. Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napokra.

Életkerék - 2017. Július

2017. Augusztus 9.

A július folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

Ökumenikus zarándoklat

2017. Augusztus 8.

A vonulók között a görög katolikusok mellett voltak ortodoxok, római katolikusok és reformátusok is.

Az érmihályfalvi polgári védelmi kirendeltség felhívása

2017. Augusztus 8.

Az afrikai sertéspestis egy olyan betegség, melyre nincs oltóanyag, egyetlen módja, hogy megvédjük az állatokat vele szemben az, hogy védőintézkedéseket kell tenni.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: