Karsai Attila alpolgármester üzenete

2020. Március 26.

Közösen, fegyelmezetten van esélyünk eredményt elérni!

 


          Tekintettel a koronavírus fertőzésveszély keltette zűrzavart településünkön, főként a központi hatóságok, katonai rendeletek által meghatározott életfeltételek kapcsán, érdemes átértékelni és újratervezni mindennapjainkat.  A koronavírus rohamos terjedése hazánkban, arra készteti a kormányt, hogy az említett rendeletekkel próbálja szabályozni a terjedés ütemét. Mindmáig három említett rendelet született, alig egy hét leforgása alatt. Ezen rendeletek tartalmazzák többek között azokat a típusnyomtatványokat is, melyek szükségesek ahhoz, hogy ,, törvényesen ,, tudjunk közlekedni településünkön. Ezek értelmében mindenki, aki bármi ügyben, legyen az munka, bevásárlás, orvosi ellátás, stb., ki szeretne jutni lakásából, kötelezően szigorú előírásokat kell betartania. Első és legfontosabb előírás, az a bizonyos dokumentum felmutatása, amit előírnak az említett hatóságok, a nyilatkozat (declaratie) és/vagy az igazolás (adeverinta permanenta) melyek minden esetben mindenkinél kéznél kell legyen/legyenek.

Figyelem, ellenőrzés esetén, ennek hiánya kihágásnak minősül és büntetendő. A hatóságok korábbi közlése szerint ezeket kézzel is meg lehet írni, a formanyomtatvány modellje alapján. (megtalálható itt). A Városházán eddig is és ezután is mindenki rendelkezésére bocsájtjuk ezeket a típusnyomtatványokat, felvehetőek napközben, bérmentesen munkatársainknál. Mivel az eddig, egy hét leforgása alatt két különböző nyilatkozat lépet érvénybe, egyik váltva a másikat, értelmetlen lett volna háztartásokhoz eljuttatni ezeket. Bár volt és van is ilyen szándék részünkről, mégis bizonytalan helyzet áll elő, mert feltevődik a kérdés, hogy mi van ha 2 nap múlva újra változik a nyomtatványok tartalma?! Mindezek tudatában amennyiben igény van rá, az önkormányzat kézbesíteni fogja ezeket. A házi elszigeteltségben lévők számára igény szerint biztosítva van (az Érmihályfalvi Katasztrófavédelmi Bízotság által elfogadott) élelmiszer csomag, illetve minden érintett háztartás postaládájába útmutató ,,kisokost,, juttattunk el, azért, hogy tisztában legyenek azokkal a szabályokkal, melyek rájuk vonatkoznak. Igyekszünk időben tájékoztatást adni a változásokról a www.ermihalyfalva.ro – weboldalon.

Eddig még nem tapasztalt helyzetet kell kezelnünk mindannyian.    Mindannyiunk számára ismeretlen ez a feladat, de közösen, fegyelmezetten, van esélyünk eredményt elérni.

Köszönjük szépen mindenkinek, aki már ez idáig jelezte segítő szándékát, bármilyen formában is legyen az. Kérek minden tisztelt érmihályfalvit, vigyázzon magára és ha csak teheti tartózkodjon otthon. Mi továbbra is együttműködve a hatóságokkal tesszük a dolgunkat; legyenek megértő partnerek ebben. Kívánok mindenkinek jó egészséget és türelmet.

 

Karsai Attila - alpolgármester  További cikkek

ANTICOVID - hír

2020. Március 27.

Üzenetünk változatlan, aki csak teheti maradjon otthon!

Köszönöm Mihályfalva, csak így tovább!

2020. Április 1.

Mivel egy láthatatlan ellenséggel áll szemben a Világ, csak a védekezés maradt számunkra, mint lehetőség a túlélésre.

A 2020. március 24-én kiadott 3. katonai rendelet

2020. Március 25.

A belügyminiszter által jegyzett 3./2020. 03. 24. számú katonai rendelet kivonata magyar nyelven

Megalakult az Érmihályfalva ANTICOVID koalíció

2020. Március 25.

Önkéntesek jelentkezését várjuk!

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: