Készülve a fűtési szezonra

2018. Szeptember 13.

A város erdeiben október közepén kezdődik a kitermelés. Jelenleg két lehetőség van a tűzifa vásárlására.

(Illusztráció)

(Illusztráció)

Közeledik a fűtési szezon, egyre többen érdeklődnek a tűzifa iránt. A város akácerdejében október 15-től kezdődik a vágás, idén 500 - 600 köbméter kitermelésére lehet számítani (annyi a kitermelői kapacitás), tudtuk meg Nyakó József polgármestertől. Amint az erdei munka megkezdődik, az az igénylői lista folytatódik, mely a tavasszal abbamaradt. Az ár marad 230 lej/köbméter.

Ugyancsak lehet majd vásárolni október közepétől nyárfát. A város birtokában lévő 2 hektárnyi erdőt vágnak ki, ennek ára 180 lej/köbméter. Akit érdekel a lehetőség, a Városháza titkárságán érdeklődhet. Fontos: aki vásárol a kisebb fűtőértékű nyárfából, nem veszti el sorszámát az akácfára sem (csak akkor kerül ki a névsorból, ha maga kéri azt). A nyárfából tehát bárki vásárolhat, nem előfeltétel a meglévő listán rajta lenni.

Érdeklődtünk a két éve nyitott fatelepen is: náluk mi várható. Kérdésünkre Kiss Zsolt telepvezető elmondta: olyan kevés rendelésük érkezett, hogy nem kifizetődő fenntartani az érmihályfalvi telepüket, ellenben telefonon továbbra is elérhetőek (0742-020838), szállítanak bükk, cser és gyertyánfát, 480 lej/tonna áron.

Jelenleg az erdészetnél ritkításból származó fát lehet vásárolni (ameddig a készlet tart) 250 lej/köbméter áron (akác, prunusz), érdeklődni az erdésznél (Dânga Vasile 0748-962711) kell.


További cikkek

Ökörsütés volt a piacnál

2018. Szeptember 14.

A főzőversenyekről ismert Laza Banda szorgoskodott.

Utazási lehetőség középiskolásoknak idén is

2018. Szeptember 14.

Idén is utazási lehetőséget hirdet a Kárpát-medence középiskolásainak az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából a Rákóczi Szövetség.

Világítás a piacon

2018. Szeptember 13.

Csütörtök reggel debütált piac új világítása.

(Illusztráció: iho.hu)

Nosztalgiavonat halad át az állomáson

2018. Szeptember 13.

Nyírábrányból érkezik, Nagykárolyba indul tovább.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: