Kormányrendelet adókamatok elengedéséről

2019. November 1.

Egy kormányrendelet bizonyos feltételekkel lehetővé teszi az elmaradt adók utáni kamat és büntetőkamat elengedését.

A renoválása vége felé tartó érmihályfalvi Városháza

A renoválása vége felé tartó érmihályfalvi Városháza

A szerdán tartott érmihályfalvi képviselő-testületi ülésen hangzott el, hogy a városvezetés közvitára bocsátotta azt a határozati tervezetet, mely kihasználva egy nyáron hozott kormányhatározatot, lehetőséget ad az adótartozást felhalmozottaknak, hogy kamat és büntető kamat kifizetése nélkül rendezzék a befizetési kötelezettségüket. (A tervezet ITT található.)
A költségvetési bizottság elnöke, Chis Ghoerghe tanácsos kifejtette: a kormányrendelet a 2018. december 18-i állapotot veszi sarokkőnek, a kifizetési határidő 2019. vége. A kormány az állami költségvetés felé tartozók számára "találta ki" ezt a megoldást, hogy bevételhez jusson, még ha kevesebbhez is, és részükre érvényben is van az intézkedés. A helyhatóságokra is kiterjesztették annak hatályát, ám alkalmazásához az kell, hogy a Helyi Tanácsok jóváhagyják azt. A gazdasági szakember pontosította: magán és jogi személyekre egyaránt érvényes a határozat, mely nem állapít meg sem alsó, sem felső összeghatárt. 
A tartozást felhalmozó úgy élhet a lehetőséggel, hogy amikor kérelmezi a kamatok és büntetőkamatok elengedését, a kérvény letételének idején maga a tartozás összege ki kell legyen egyenlítve.
A fentiek természetesen általánosan érvényesek, az Érmihályfalvára vonatkozó határozati tervezet, mint említettük, közvitára van bocsátva, a képviselő-testület novemberi (a hónap végén tartandó) gyűlésén szavazhat róla, ha a voksolás jóváhagyóan alakul, akkor december közepéig lehet majd kérvényeket letenni. Az elengedés hatálya alá eshetnek például a sokat vitatott szemétdíjhoz kapcsolódó kamatok és büntetőkamatok is.
Kérdésünkre Nyakó József polgármester elmondta: ha a tanácsosok szavazataikkal engedélyezik majd, akkor mintegy 1,1 millió lejnyi kamatot és büntetőkamatot engednek el, és nagyjából ugyanakkora az összeg, amihez az elengedés feltételéül szabott befizetések révén hozzájuthat a város költségvetése.
          (Bihari Napló)


További cikkek

V. The Game: első hely Szalontáról

2019. November 4.

A Fusion hip-hop tánccsoport első helyet szerzett Szalontán. Somogyi Orsolya csoportvezető beszámolója.

Esős időben gólszüret

2019. November 4.

Öt rúgott góllal is csak minimális arányú győzelmet arattunk.

Ritka betegségben szenvedő kisfiúnak van szüksége segítségre

2019. November 1.

Az Érkörtvélyesen élő család második gyereke egészségesnek tűnően született, ám kiderült: gerinc eredetű izomsorvadás támadja szervezetét.

Folytatódik az erdő kitermelése

2019. Október 31.

Bizonyos feltétel mellett akár azonnal is lehet tűzifát venni. Ugyanakkor a város nevében fát áruló csalók is megjelentek.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: