Kultúra napi rendezvény a líceumban

2020. Január 23.

Lakatos-Dienes Ilona magyartanár beszámolója.

 

Január 22. napját annak tiszteletére választották a Magyar Kultúra Napjává, hogy 1823-ban Kölcsey Ferenc  ezen a napon tisztázta és jelölte meg dátummal  Himnuszunkat.  Erre emlékeztünk iskolánkban, a Technológiai Líceumban egy kisebb rendezvény keretében. Előadást tartott könyvtárosunk, Paulenschi Anna, aki felhívta a figyelmet, hogy a kultúra olyan összetett egész, ami magába foglalja a tudást, a hiedelmeket, a művészeteket, a szokásokat és minden olyan emberi képességet és viselkedést, amit az ember a társadalom tagjaként sajátít el.

Elhangzott József Attila egyik utolsó, szép és egyben szomorú verse, mellyel azokra a művészekre, alkotókra, befogadó emberekre emlékeztünk, akik nélkül csodálatos kultúránk nem létezhetne: az  Íme, hát megleltem hazámat című költemény Varga Alexandra Lilla ajkán zengett. A Nyíló Akác Néptáncegyüttes fiataljai táncukkal örvendeztették meg szívünket, majd lelki feltöltődésként mindenki elmondta, hogy mit jelent számára a magyar kultúra.

Reméljük, hogy e programmal erősíthettük diákjaink magyarságtudatát, a kultúra iránti érdeklődését, szeretetét és nyitottságát. Köszönjünk könyvtárosunknak, Anikó néninek, a mi második anyukánknak a szervezést.

        Lakatos-Dienes Ilona

               magyartanárTovábbi cikkek

Imahét a református egyházközségben, 2020

2020. Január 23.

Január 26. és február 2. között tartják az imahetet. Alább a házigazdáktól kapott program.

Tagokat vár a Syluette Group

2020. Január 27.

Lakatos-Dienes Ilona Erika tanárnő a meghívó mellett összefoglalja röviden a csoport eddigi történetét.

Szolgáltatások a munkaszüneti napon

2020. Január 23.

A vízmű pénztára zárva lesz, a szemétszállító dolgozik.

Készül az Unirea a tavaszi szezonra

2020. Január 23.

Az Érmihályfalvi Unirea megyei első osztályban szereplő focicsapata a tabella 6. helyén telel, a tavaszi idényre pedig kedden kezdték meg a felkészülést.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: