Lakossági fórum, ezúttal is csekély érdeklődéssel

Lakossági fórum, ezúttal is csekély érdeklődéssel
2019. July 8.
Az esztendő első féléve történéseinek, illetve a rövidebb és hosszabb tavú tervek megvitatására hívott össze lakossági fórumot az érmihályfalvi Városháza pénteken kora estére. Az érdeklődés a már megszokott mértékű volt...
/vlm/Image/Show/84/

Ha jegyzőkönyvet írnánk, akkor abba tényszerűen bekerülhetne, hogy pénteken kora este, az érmihályfalvi lakossági fórumon a Gödör rendezvényházban 34-en jelentek meg, mindenkit összeszámolva. Ebből 26 főt számláltak a város és a Városháza részlegeinek vezetői és munkatársai, a különböző intézményvezetők, és a közszolgáltatók képviselői, akik a lakossági kérdésekre lettek volna hivatva válaszolni. Ebből következik, hogy 8 fő képviselte az érdeklődő lakosságot, ők olyan személyek voltak, akik az ilyen fórumokon többé-kevésbé mindig ott vannak. Nyakó József polgármester a megjelenteket köszöntő szavaiban úgy vélte, hogy bár csekély az érdeklődés, ez nem azt jelenti, hogy az embereknek nincs véleményük, ám azt inkább a vendéglátóhelyeken és a közösségi hálón mondják ki, óvakodva a szemtől szembeni találkozástól. Mivel a jelenvoltak nagyrészének a felvethető témák “ismerősek” voltak, az eredetileg tervezett beszámolóját kurtára fogta, hogy inkább a kérdések domináljanak. Elsorolta azokat a beruházásokat, melyek folyamatban vannak a városban, illetve, melyekre nemrégiben kötöttek kivitelezési szerződéseket, ezeket nem részletezzük, hiszen esetenként beszámoltunk róluk (tanuszoda építése, főtéri tömbházak korszerűsítése, további 8 km utca aszfaltozása, 21 km kerékpárút építése, stb.).

A jövőbeni tervek között említette egyebek között a szakiskola épületfelújítását és eszközvásárlását a Megyei Tanács támogatásával, a Dihenes negyedbeli iskola felújítását magyar kormányzati támogatással, a középiskola sportpályájának befedését, lehetővé téve annak használatát télen is.

Karsai Attila alpolgármester a városgazdálkodásról adott számot, mindjárt azzal kezdve, hogy némelyek szerint túl sok embert alkalmaznak erre a célra. Összehasonlításként említette, hogy a város legnagyobb vállalatánál közel száz fő végez a vállalaton belüli hasonló tevékenységet, az ő csapata 16 fő az egész városra… Az alpolgármester beszámolója is átfogta a félévet a téli hóeltakarítástól a tavaszi virág- és faültetésen és a Füzek patak medertakarításán át a mindennapi utcaseprésekig, az éppen aktuálisparlagfűirtásig.

A hozzászólások rendjén néhány téma vetődött fel, ezek között volt személyes gond a közszolgáltatásokkal, de az egész lakosságot érintő kérdéseket is megbeszéltek az így is mintegy 2 órát tartott fórumon.

(Bihari Napló)

Keresés