"Legyetek megfelelő emberek a megfelelő helyen"

2018. Február 26.

"Tudjuk, ez az élet rendje, mégis rácsodálkozunk erre a körforgásra minden alkalommal", hangzott el a hét végén az érmihályfalvi kultúrházban, amikor a helyi középiskola három líceumi és három szakiskolai osztályának szalagavató ünnepségét tartották meg.

 

Az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium három végzős osztályának szalagavató ünnepségét tartották meg pénteken este a helyi művelődési házban, ezek: XII. A. (osztályfőnök Micle Ioana), XII. B. (Hegyesi Judit), XII. C. (Kozma Károly). A szülők, meghívottak, hozzátartozók alkotta publikum állva hallgatta, míg a diákok elénekelték a Gaudeamust, majd Zeffer Tímea igazgatónő ünnepi beszéde következett. Ebben egyebek mellett így fogalmazott: "Itt állunk ismét, mint minden évben, hogy együtt ünnepeljük iskolánk végzőseit, akik most készülnek átlépni a nagykorúvá válás annyira áhított küszöbét. Ők is vándormadarak lesznek nemsokára, csak éppen nem fészket akarnak rakni, hanem kirepülni abból. Tudjuk mindannyian, hogy ez az élet rendje, mégis rácsodálkozunk erre a körforgásra minden egyes alkalommal." Az ünnepeltekhez fordulva így folytatta: "A szalagot hordani bátorságot is jelent, hiszen hamarosan ismeretlen utakra léptek, nagy reményekkel. Életetek azon szakaszában viselitek, amikor fontos dolgok dőlnek el és ti lesztek a főszereplői, jó döntéseket kell hoznotok, küzdenetek kell a megvalósulásukért. (...) Kívánom a magam és tanártársaim nevében, hogy az itt eltöltött évek, az iskola falai között megszerzett tudás, az élmények sokasága, a tanáraitok embersége, szeretete elegendő éltető erőt adjon nektek. A mindennapok helytállásához jó egészséget, kitartást, sok szerencsét és nagyon boldog felnőttkort." 
Dr. Derşidan Ştefania aligazgatónő látni vélte a végzősök szemében az izgalmat, melyet a nagykorúvá válás okozott, és tanácsként mondta nekik: legyen önbizalmuk, legyenek ambiciózusok, optimisták, legyenek álmaik, melyeket megvalósíthatnak, dolgozzanak és becsüljék mások munkáját is, legyenek a megfelelő emberek a megfelelő helyen. Az ünnepi beszédek után a szalagtűzés ünnepélyes pillanatai következtek. A szokásnak megfelelően elsőként az igazgatónő és aligazgatónő, utánuk az osztályfőnökök kapták meg a számukra természetesen nem a nagykorúsítást, hanem egy kedves emléket jelentő szalagokat, majd a tisztelet jeleként színpadra szólították ugyanezen célból Nyakó József polgármestert, Kiss Csaba szülőbizottsági elnököt, továbbá a testvériskola, a Debreceni Baross Gábor Középiskola és Kollégium képviseletében Kató Gábor tanárt. Ezután következtek a diákok, a névsorok szerint szólították ki őket, a maturanduszt az osztályfőnököktől kapták meg, egy-egy szál virágok és egy-egy oklevelet pedig az ünnepség szervezését ellátó XI. A. és XI. B. osztályok képviselőitől, ugyanezen osztályok gondoskodtak az ünnepi műsorról is, melyben irodalmi összeállítás, zenés-táncos produkció, illetve paródia egyaránt szerepelt. 
Szombaton este három szakosztálynak tartottak szalagavatót: a kereskedelem szakosoknak (osztályfőnök Pap Tímea), a kertészet szakosoknak (Baricz-Nánási Ferenc) és a mezőgépész-mechanika szakosoknak (Krizsán Csaba, akit távollétében Csepei Kálmán helyettesített). Ugyancsak az igazgatónő és helyettese mondott ünnepi beszédet, előbbi azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontos a szakmaválasztás, hogy a jó szakemberekre mindig szükség van. A felsorolt, harmadéves szakosztályok tiszteletére utódaik, a másodévesek szervezték az ünnepséget, azon belül a műsort is.
  (Bihari Napló)               (További képek IDE és IDE kattintva.)

További cikkek

Két meccs, két győzelem

2018. Február 26.

Két edzőmeccset is játszott az elmúlt héten az Érmihályfalvi Unirea megyei első osztályú labdarúgó csapata, egyet Nagykárolyban, egyet hazai környezetben. Mindkettőt megnyerték.

Fizet az APIA

2018. Február 27.

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség megkezdte a kifizetést az állatok életminőségének jobbítása-program kedvezményezettjeinek.

Másodfokú fagyriadó lépett érvénybe

2018. Február 26.

Fagyhullámra vonatkozó, narancssárga jelzésű figyelmeztetést bocsátott ki szombaton az ország területének kétharmadára az Országos Meteorológiai Szolgálat. A február végén megszokottnál 10-15 fokkal hidegebb lesz.

(Illusztráció)

Megyeközi szakaszban az U 10-es focicsapat

2018. Február 23.

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola U 10-es korosztályú focicsapata nyerte az országos tehetségkutató bajnokság megyei döntőjét, és képviselheti Bihart a megyeközi szakaszban.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: