Lelkipásztor beiktatása Érmihályfalván

2019. Szeptember 11.

Örömünnep volt az érmihályfalvi magyar baptista gyülekezetben szeptember 1-én, amikor felavatták és beiktatták új lelkipásztorukat.

(fotó: Facebook/ Érmihályfalvi Magyar Baptista Gyülekezet)

(fotó: Facebook/ Érmihályfalvi Magyar Baptista Gyülekezet)

A tavaly nyugdíjba vonult Gál Győző lelkipásztor helyére érkezett Nagyváradról Szűcs Dániel, aki nemrég fejezte be teológiai tanulmányait, és először vállal szolgálatot, az érmihályfalvi körzetben.

Az ünnepség vasárnap reggel kezdődött a helyi gyülekezetben, ahol minden padsor megtelt helybeliekkel és meghívott vendégekkel. A népes gyülekezetet Budai Lajos Dániel nagyváradi baptista lelkipásztor köszöntötte, aki egyben az avató bizottság elnöke is volt. Igét hirdetett Szűcs Sándor, a Nagyváradi Baptista Missziókerület elnöke, aki szolgálatában kiemelte egy gyülekezeti vezető legfőbb feladatköreit. Egy lelkipásztor szerinte a szellemi és lelki szolgálatok mellett adminisztrációs és szervezésbeli feladatokat is el kell lásson. Mindehhez elengedhetetlen a gyülekezeti tagok segítsége és együttműködése, ha kell imában, ha kell anyagilag vagy fizikailag.

Az igehirdetés után következett Szűcs Dániel lp. ünnepélyes beiktatása, mely során vallást tett hitéről, elhivatottságáról és vallási meggyőződéseiről. Az avatás egyik legfontosabb mozzanata az új lelkipásztorért való imádkozás volt. Az avató bizottság tagjai (Szűcs Sándor, Budai Lajos Dániel, Gál Győző, Filep Szilárd, Szűcs Attila) egyenként kézrátétellel imádkoztak a gyülekezet új lelkipásztoráért áldást kérve élete és szolgálata minden területére.

Az alkalom a köszöntésekkel folytatódott. Elsőként Érmihályfalva polgármestere, Nyakó József köszöntötte Szűcs Dániel lelkipásztort, örömmel fogadva őt a 750 éves múltra visszatekintő új otthonában. Ezt követően Popa Marius helyi ortodox lelkész kívánt sok erőt és áldást munkájához, majd családja részéről köszöntötte a lelkészt bátyja, ifj. Szűcs Attila. Az érmihályfalvi gyülekezet sem maradhatott ki a sorból: először a gyerekek csoportja, majd az ifjúság köszöntötte új lelkipásztorukat, akit már mélyen a szívükbe zártak az év eleje óta tartó szolgálata következtében. A gyülekezet részéről Kelemen Tibor gyülekezeti vezető köszönte meg Szűcs Dánielnek, hogy elfogadta a körzet meghívását, és néhány bátorító igét olvasott fel számára. A szolgálatok között az összevont érmihályfalvi és nagyváradi énekkar adott elő alkalomhoz illő énekszámokat Bokor Barnabás karnagy vezetésével.

A délelőtti ünnepség szeretetvendégséggel zárult, majd délután 4 órától folytatódott ismét. Ekkor további köszöntésekre került sor, és igét hirdetett Szűcs Dániel, az érmihályfalvi magyar baptista gyülekezet és körzet új lelkipásztora.

                    Isten áldása kísérje életét és munkásságát!

Bödő LeonettaTovábbi cikkek

Illusztráció, a fotó az idei Részek Viadalán készült

Meccselnek a fiatalok, gyerekek is

2019. Szeptember 12.

A korosztályos labdarúgó csapatok számára is megkezdődött a 2019 / 2020-as szezon.

Külső felújítás a városháza épületén

2019. Szeptember 12.

Minden építészeti motívumot megóvnak, illetve visszaállítanak. Más munkálatokat is végeznek.

Aki tanul, annak sikerül

2019. Szeptember 11.

Az Érmihályfalvi 1 sz. Technológiai Líceumban a végzősök 51,85%-a vette sikeresen az akadályokat. Az iskola vezetőségének beszámolója.

A meleg időt lehűlés követi

2019. Szeptember 10.

A héten kitart a meleg idő az ország legnagyobb részében, majd lehűlés következik.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: