Megkezdődött a 2. diákolimpia

2018. Október 10.

Kedden reggel az érmihályfalvi Praszler Gyula stadionban megkezdődött a II. Kabos Endre sport diákolimpia. Az atlétikai számokat a focipályán, a kézilabda meccseket a sportcsarnokban, az asztalitenisz partikat a tornateremben bonyolították le.

 

Kedden reggel megkezdődött a megyei RMDSZ, a Tanfelügyelőség, továbbá a helyi önkormányzat, a Zelk Zoltán Általános Iskola és a Mezőgazdasági Főgimnázium összefogásával megszervezett II. Kabos Endre sport diákolimpia Érmihályfalván, melyen a Bihar megyei magyar tannyelvű V. - XII. osztályos diákok vesznek részt. Utóbbiak tornatanáraikkal, kísérőikkel a Praszler stadionban gyülekeztek, a megnyitóig a helyiek mellett a biharfélegyházi, szalacsi, élesdi, értarcsai, tóti, érkörtvélyesi, kiskereki, érszőllősi, berettyószéplaki, szentjobbi, székelyhídi és tamási, illetve Váradról a Szacsvay iskola regisztrált, várták még a borsiakat és a micskeieket. A felsorakozottakat Csengeri Csongor, a helyi általános iskola igazgatója, tornatanár köszöntötte, majd Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes köszönte meg a szervezők munkáját, a támogatók segítségét, sok sikert kívánt a sportolóknak, hozzátéve, hogy nem lehet mindenki első, de törekedni kell a jó eredményre. Nyakó József polgármester örömének adott hangot, hogy a város az első után a második diákolimpiának is házigazdája lehet. 

Ahogyan tavaly, úgy idén is voltak, akik kifogásolták, hogy ezt a versenyt miért csak a magyar tannyelvű osztályokba járó diákoknak szervezik. A polgármester erre utalva kifejtette: azért, hogy megmutassuk fiataljainkat, azt, hogy magyarokként itt vagyunk. Mindehhez alkalmas helyszínnek nevezte Érmihályfalvát, ahol nem csak a sport szeretete a jellemző, de a magyar lakosság aránya is 85%. Hozzátette: a versengésen túl az is a cél, hogy a fiatalok ismerkedjenek egymással, erősödjön a közösség. Zeffer Tímea, a középiskola igazgatója a versenyzőknek mondott köszönetet a részvételért, majd a csoportkép elkészülte után a sportolók megkezdték a bemelegítést, hiszen kezdődtek is a próbák. Az atlétikai számokat a focipályán, a kézilabda meccseket a sportcsarnokban, az asztalitenisz partikat a tornateremben bonyolították le. Eredményhirdetést minden nap végén tartanak, hiszen kedden, szerdán, majd pénteken is más-más sportágak és korosztályok érnek a verseny végére (a részletesebb programot lásd. keddi lapunkban). Ugyancsak minden nap végén ebéddel is várták/várják a szervezők a résztvevőket. A diákolimpia teljes eredménylistáját a versenysorozat végén közöljük majd a szervezők összesítése alapján.

       (Bihari Napló)


További cikkek

Mindenkit érint, de nem sokakat érdekelt

2018. Október 10.

A helyi szemétgazdálkodás január elsejétől életbe lépő rendszerének megvitatására tartottak közvitát pénteken Érmihályfalván. A tervezetet a helyi viszonyokra dolgozták ki, erről lehetett (volna) információkat szerezni, vagy hozzászólni.

Dekoráció a főtéren

2018. Október 10.

Őszi hangulatot idéz.

"Áldozatuk kötelez ma is bennünket"

2018. Október 9.

A hagyományoknak megfelelően a római katolikus templomban tartott gyászmisével emlékeztek október 6-án, szombaton este Érmihályfalván az aradi vértanúkra.

Tévés tudósítás a vásárról

2018. Október 9.

Az alábbi elérhetőségen megtekinthető az Ér TV tudósítása a Dióverő Nagyvásáról.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: