Millenniumi kopjafa, Barót város ajándéka

2019. November 29.

A helyi emlékhelyeket felleltározó sorozatában Kovács Rozália helytörténész ezúttal a református templom kertjében 2001-ben felavatott kopjafáról ír.

 

Érmihályfalván a református templom kertjében van felállítva egy millenniumi kopjafa, amely Barót testvérváros ajándéka.

A kopjafa méretei:  4 m x 24 cm x 24 cm, felfelé kissé elkeskenyedik, anyaga keményfa, s hogy időt állóbb legyen, 3 betonlépcsőbe van beágyazva.

Felirata:

Megfogyva bár

de törve nem

él nemzet

 e hazán.

Érmihály-

falva

2001.okt.31.

Ajándékozta

Barót város

önkormányzata.

A kopjafát 2001. október 31-én, a reformáció ünnepén  lepleztük le, a város vezetősége,  Barót város polgármestere és a szépszámú érdeklődő előtt.

Az ünnepi istentiszteleten igét hirdetett Balázsné Kis Csilla lelkipásztor, a kopjafánál beszédet mondott  Dukrét Géza, a Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Társaság elnöke.

Az ünnepségen részt vett Torda Imre polgármester, dr.Lunczer János alpolgármester, Albert Dénes, Barót  város polgármestere,  Nyakó József, a megyei RMDSZ alelnöke  és a PBMET érmihályfalvi csoportjának tagjai. 

            Kovács RozáliaTovábbi cikkek

Máté Imre költő emléktáblája

2019. December 16.

A helyi emlékhelyeket felleltározó sorozatában Kovács Rozália helytörténész ezúttal a 30 éve elhunyt Máté Imre költő emléktáblájáról ír.

Sass Kálmán mártír lelkipásztor emléktáblája

2019. December 20.

A helyi emlékhelyeket felleltározó sorozatában Kovács Rozália helytörténész ezúttal Sass Kálmán mártír lelkész emléktáblájáról ír.

Ki volt báró vitézvári Simonyi József óbester?

2019. November 1.

A helyi emlékhelyeket felleltározó sorozatában Kovács Rozália helytörténész ezúttal Simonyi József óbesterről (ezredesről) emlékezik meg, kinek 2004-ben avattak emléktáblát.

Az 1956-os emlékmű

2019. Október 11.

A helyi emlékhelyeket felleltározó sorozatában Kovács Rozália helytörténész ezúttal a 13 évvel ezelőtt, 2006. októberében felavatott '56-os emlékművet mutatja be, röviden felelevenítve a megtorlások érmihályfalvi áldozatainak életútjait is.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: