Munkaszüneti nap lesz nagypéntek

2018. Március 1.

Döntő házként megszavazta szerdán a képviselőház a nagypénteket munkaszüneti nappá nyilvánító törvénytervezetet.

 

A képviselő azzal indokolta a törvvénymódosítást, hogy nagypéntek az Európai Unió 16 tagállamában (tavaly óta Magyarországon is) munkaszüneti nap. Az Európai Unió intézményeiben, például az Európai Bizottságban is áll a munka nagypénteken.

Emellett Romániában csak 14 hivatalos ünnepnapot ír elő a munkatörvénykönyv, míg például Belgiumban, Litvániában vagy Cipruson 16-17 munkaszüneti nap van évente. A nagypéntek az egyik legfontosabb hitéleti esemény, ezért munkaszüneti nappá kellene nyilvánítani - olvasható a tervezet indoklásában.

A jelenleg hatályos munkatörvénykönyv a következő dátumokat szabja meg hivatalos ünnepnapként: január 1-2. (újév), január 24. (Moldva és Havasalföld egyesülése), húsvét első- és másodnapja, május 1. (munka ünnepe), június 1. (gyermekek nemzetközi napja), pünkösd első- és másodnapja, augusztus 15. (Nagyboldogasszony), november 30. (Szent András, Románia védőszentjének napja), december 1 (Románia nemzeti ünnepe), december 25. és 26. (karácsony).

A három vallási ünnep helyett más (nem keresztény) közösségek tagjai háromszor két szabadnapot kaphatnak saját hitéletük ünnepei szerint.

  (maszol.ro)További cikkek

Jótékonysági bál a gyerekotthon javára

2018. Március 1.

Az érmihályfalvi gyerekekről is gondoskodó gálospetri gyerekotthon javára tartanak jótékonysági bált Tarcsán.

Próbavizsga nyolcadikosoknak

2018. Március 1.

Az országos képességfelmérő mintájára tartanak próbavizsgát március 5. és 7. között.

Érettségi 2018: a szóbeli eredményei

2018. Február 28.

Az elmúlt két hétben zajlott az idei érettségi szóbelije. Alább olvashatóak a Mezőgazdasági Főgimnázium végzőseinek eredményei.

(Illusztráció)

Gyerekek beíratása az elemi osztályokba

2018. Február 28.

Az előkészítő osztályba azokat a gyermekeket lehet beíratni, akik 2018. augusztus 31-ével bezárólag betöltik a hatodik életévüket.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: