"Napjainkban több helyen is dolgoznak építőbrigádok"

2019. Augusztus 20.

Nyakó József polgármester több folyamatban lévő beruházásról is beszámolt: készül a tanuszoda, több elhanyagolt terület kap új funkciót, rövidesen aszfaltozzák a Hajnal utcát, megújul a Városháza és környéke.

Fent balra: a tanuszodánál befejeződtek a talajmunkák, jobbra: dolgozik a földgyalu a Hajnal utcán; lent balra: parkoló lesz a Kálvin János utca eddig elhanyagolt részén, jobbra: az egykori vágóhíd előtti területet is rendbe tették

Fent balra: a tanuszodánál befejeződtek a talajmunkák, jobbra: dolgozik a földgyalu a Hajnal utcán; lent balra: parkoló lesz a Kálvin János utca eddig elhanyagolt részén, jobbra: az egykori vágóhíd előtti területet is rendbe tették

"Folytatódnak a magánházak felújításai az egész városban, ezért elismerés illet minden igyekvő, építkező tulajdonost. Sajnos, még mindig sok az elhanyagolt külsejű épület, ezért viszont kénytelenek leszünk olyan eszközökhöz folyamodni, melyekkel rávesszük a tulajdonosokat, hogy többet törődjenek épületeik állapotával és arculatával. A város is igyekszik a pénzügyi lehetőségekhez mérten karbantartani, szépíteni és építeni vagyonát. Napjainkban több helyen is dolgoznak építőbrigádok", mondta Nyakó József polgármester, aki részletesen fel is sorolta ezeket az építkezéseket.

A tanuszoda Megyei Tanács által támogatott építése túljutott első szakaszán: mintegy 3500 köbméternyi földet kitermelve és elszállítva végzett a kivitelező a talajmunkával.

Az említett talajmunkához kapcsolódik további két munkálat. Az egyik, hogy a Kálvin János utca második felében, a Móka patak jobb partján megszüntettek egy gazos, elhanyagolt, sokak által szeméttelepnek használt részt. Ez kövezés és kerítés felállítása után parkoló lesz, és abban is kapcsolódik a majdani uszodához, hogy a parkoló hátsó részénél hidat építenek a Mókán át, így az uszodába igyekvők az új parkolóban hagyhatják majd járműveiket.

Az uszodánál kitermelt földből jutott a Kazinczy Ferenc utcába is, az egykori vágóhíd előtti ugyancsak elhanyagolt területre, amit így feltöltöttek, bekerítettek és egy évre használatba adnak annak a cégnek eszköztárolásra, mely a csatornázási munkákat végzi.

Újabb fázisához érkezett a Hajnal utca korszerűsítése: miközben épülnek az útmenti árkok és a kapubejáratok, a talajgyalu megkezdte az aszfalt alatti kavicsréteg terítését. Az utca jobb oldalán járdákat is fognak készíteni. Ez a beruházás az aszfaltozással együtt egy hónapon belül a végéhez érhet, fejezte ki reményét a polgármester. 

A főtér arculatának alakítása során hamarosan megkezdődik a régebben épült tömbházak előtti járda felújítása, azok előtt, ahol még nem történt az meg korábban (T 4 - 5).

Ugyancsak rövidesen megkezdődik, szintén a Megyei Tanács támogatásával, a Városháza külső felújítása, amihez hozzátartozik a környezet (járda, parkoló) megszépítése is.További cikkek

"Léptei nem csak az úton hagytak nyomot"

2019. Augusztus 21.

Születése 90. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak az érmihályfalviak (és nem csak reformátusok) által is nagyra becsült dr. Csiha Kálmán néhai püspök tiszteletére vasárnap a szülői háznál, az Érsemjénhez tartozó Barantón.

A tetőn dolgoznak

2019. Augusztus 21.

A kivitelező cég szakemberei az iskola főépületénél a tetőzet cseréjét készítik elő.

Hat virágkocsi érkezik Debrecenből az Érmellékre is

2019. Augusztus 20.

Augusztus 22-én a virágkocsik Váradról Székelyhídig vonulnak, ahol este Bikini koncert is lesz. Alább a nap programja.

Az érmihályfalvi lányok a díjátadón Ráday Mihállyal, a Város- és Faluvédők Szövetsége elnökével, illetve Molnár Kamilla  a tábori munka közben (a képen jobbra)

Városvédő ifjúsági tábor Kecskeméten

2019. Augusztus 20.

Július 7-13. között rendezték meg a Város- és Faluvédők Szövetsége Ifjúsági Városvédő táborát, Kecskeméten. Molnár Kamillának, a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma 10. osztályos érmihályfalvi diákjának beszámolója.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: